Det var inte bättre förr – en hyllning till alla mina underställ

Underställ

Samarbete: jag snackar underställ och kläderna på bilderna kommer från min samarbetspartner Craft Sportswear. Inlägget är ett eget initiativ som faller inom ramarna för vårt samarbete under vintern. 

Häromdagen gick jag igenom och organiserade min träningsgarderob som börjar gå lite överstyr eftersom jag gillar träningskläder väldigt mycket. Vanliga kläder är jag inte superimponerad av men träningskläder, herrejösses vad kul det är med träningskläder. När jag stod där och tittade förtjust på min hög med färgglada underställ kom jag på att det verkligen inte var bättre förr. Inte det minsta, det är mycket bättre nu. Jag ska berätta.

Jo, jag är ju uppvuxen med snorsport utomhus. I sjuårsåldern började jag orientera och det höll jag på med långt upp i tonåren. Orienteringen har också 365 utomhusdagar och jag har sprungit omkring varenda skog i hela Småland och lite till i alla sorters väder. Hagel, regn, snö, slask och förstås värme. Och hela vintrarna i kyla och mörker, med pannlampa vars batteri var så jäkla tungt att det behövdes en hel ryggsäck för att få det att fungera och då slocknade det ändå när man var mitt ute i ingenstans. Förstås hade jag underställ.

Men bara ett underställ. För det räckte. Och underställ på åttiotalet var underställ typ marinblå. Och lite sticksiga och noppriga. Och så var de kalsongskurna i grenen, med gylfhål och allt, ni vet sådär som det skulle vara för grabbar men som blir lite knöggligt för tjejer. Åh, jag gillade inte kalsongiga underställ som kliades och nopprade. Och jag gillade inte marinblått så värst, men man hade inte så mycket att välja på.

Och sedan blev det modern tid. Jag började cykla och jag hade skitdåligt med pengar och jag frös – så jag fick några omgångar moderna underställ av mamma. Bästa mamma som fixade underställ åt studentikost fattig dotter. De var svarta med färgglada sömmar. Syntet och ylle blandat. Så mjuka och sköna. Tills jag tvättat dem tusen miljoner gånger och de var nopprigare än det mest kalsong-knöggliga åttiotalsunderställ någonsin.

Men nu. Nu är det bättre. För jag har en hel hög med magiska underställ från min samarbetspartner Craft. De är anpassade för olika tillfällen, de är mjuka och följsamma och de är [trumvirvel] så sjukt snygga. Färggranna. Mönstrade. En del sitter tight som en extra hud och en del lite mer casual. Alla andas och har olika smarta detaljer som gör att de passar vid olika tillfällen.

understall-fran-craft-elnadahlstrand-3 understall-fran-craft-elnadahlstrand-4 understall-fran-craft-elnadahlstrand-5

Vissa är så fina att de faktiskt funkar som tröja lite när som helst, det finns inget med dem som är nopprigt, inget som klias och både över- och underdelar finns anpassade för dam och herr. Nuförtiden är det liksom självklart att slippa kalsonghål och knöggel i grenen om man är tjej.

Jag har flera favoriter. Det tighta tunna med vindskydd fram känns som höjden av vardagslyx. Och det knalliga med fint reflextryck är ju helt suveränt, jag blir ofta varm och vill ta av mig vindjacka eller tröja när jag springer eller tränar utomhus – det där har de koll på, vännerna på Craft. Och så älskar jag förstås det med krage och mysmuddar. Och mitt kortärmade, kortärmade underställ är alltid favoriter eftersom jag inte är så frysig – ibland klipper jag av ärmarna på mina långa för att kunna använda dem mer. Underställslinne är en annan grymmegrej i garderoben och så förstås – det med ylle, det ska jag ha och cykla i när det blir riktigt sketakall.understall-fran-craft-elnadahlstrand-10 understall-fran-craft-elnadahlstrand-13

Det här med underställ är en liten crush jag har just nu. Kan inte få nog, jag vill ha underställ just precis hela tiden och det är det plagg jag använder mest när jag är hemma och jag vill gärna ha våra minusgrader tillbaka så jag kan hårdtesta vad underställen verkligen går för. Fina underställ är vardagslyx. Fina underställ som är mjuka, så snygga att en tycker att man ser riktigt piffig ut och som inte klias det allra minsta är vardagslyxigare.

understall-fran-craft-elnadahlstrand-12 understall-fran-craft-elnadahlstrand-7 understall-fran-craft-elnadahlstrand-6 understall-fran-craft-elnadahlstrand-8

Aldrig har jag längtat efter att få träna i tokkyla som jag gör just nu. Det var banne mig inte bättre förr – det är allra bäst nu, för aldrig kunde väl tioåringen som jag väl drömma om att underställ skulle kunna kännas kul. Jag ska bli modebloggare, fast med underställ, vad tror ni om det?

Nyfiken på mer detaljer? Du hittar Crafts underställ här – kanske ett julklappstips till en sådan där människa som har allt och gillar att träna!

2

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också