Elna Dahlstrand
  • Boka MTB-kurs/guidning
  • Cykellycka webbshop
  • Kontakt/PR
    • Kontakt
    • Jobba med mig
    • Kontakt
    • Cykellycka event & upplevelse
  • Cykelpodd
  • Tips & tricks
  • Boka MTB-kurs/guidning
  • Cykellycka webbshop
  • Kontakt/PR
    • Kontakt
    • Jobba med mig
    • Kontakt
    • Cykellycka event & upplevelse
  • Cykelpodd
  • Tips & tricks
Elna Dahlstrand
Elna Dahlstrand Elna Dahlstrand
  • Boka MTB-kurs/guidning
  • Cykellycka webbshop
  • Kontakt/PR
    • Kontakt
    • Jobba med mig
    • Kontakt
    • Cykellycka event & upplevelse
  • Cykelpodd
  • Tips & tricks
1K
4K
721
0
Okategoriserade

Kladdkaka med saffran 

  • 5 december, 2016
Total
0
Shares
0
0
0

Här kommer en kladdkakefavorit i repris, jag gjorde den här igår och det blev GOTT. Recept är ju förresten ytterst sällsynt på min blogg, jag tycker liksom inte att det är så skoj med recept, men jag älskar att experimentera med kladdkakor. Med saffran är en favorit, och för det mesta improviserar jag lite – recept är inte min grej. Det är inte svårt. Eller, ja, ibland blir det bra och ibland blir det obra, men oftast gott.

Plocka fram ditt bästa recept på kladdkaka. Dubbla satsen*, men strunta i kakaon. Är du glutenintolerant byter du vetemjöl mot bovetemjöl och/eller mandelmjöl, öka mängden något. Vill du lyxa till det riktigt kan byta ut hälften av sockret mot riven mandelmassa. När du kommer till “vispa ägg och socker pösigt” – addera saffran och vaniljpulver i pöset. Don’t be shy: minst en påse, en och en halv om du vill vara saffranslyxig.

Här är mitt recept – dubblat och klart:

200 gram smör (SMÖR. Inte margarin!)
4 ägg (Ekologiska såklart.)
2 dl strösocker (Äsch, fika ska inte vara nyttigt)
2 dl riven mandelmassa (Fika ska vara gott, mandelmassa är gott)
5 dl vetemjöl eller bovetemjöl eller 7-8 dl mandelmjöl
En rejäl skävtt vaniljpulver. Vanilj är ju gott.
1 påse saffran
1/2 krm salt

Smörj din kladdkakeform och gör ströbrödsgrejen om du brukar göra det. Smält smöret. Vispa ägg, socker och mandelmassa pösigt tillsammans med saffran och vaniljpulver. Tillsätt smöret. Blanda mjöl och salt och rör ner det i smeten, rör försiktigt, försiktigt sönder eventuella klumpar. Sjutsa in i ugnen – grädda i 20-ish minuter i 200 grader. Se till att det inte blir för genomgräddat, det ska vara kladdigt och gött. Låt svalna lite. Kör en skål med frusna hallon i micron och pynta kakan med, det gifter sig fint med saffran.

*Golden rule of kladdkaka: dubbla alltid satsen. Och öka tiden i ugnen något, men i samma form som du brukar. Jag lovar – du får en cafékladdigt och magiskt god kaka då!

2
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Liknande inlägg
  • Advent
  • Adventskaka
  • Kladdkaka
  • Mat
  • Saffran
  • Saffranskaka
  • Saffranskladdkaka
Elna

Elna Dahlstrand delar med sig av cykellycka, mjölksyra och äventyr på en av Sveriges största cykelbloggar. Hon bor i en liten by strax utanför Huskvarna och cyklar både i skog och på landsväg. Hon tävlar gärna på MTB och älskar utmaningarna lika mycket som naturupplevelserna och brinner för att inspirera fler att upptäcka cykel.

Previous Article
Cykla till Alvastra Kloster
  • Cykelblogg

Håll käft och cykla till Östergötland!

  • 3 december, 2016
LÄS MER
Next Article
Träning
  • Träning

Troll Trail på söndag!

  • 5 december, 2016
LÄS MER
Du kanske också gillar
LÄS MER
  • Cykelblogg

Vårsprätt

  • 7 mars, 2021
LÄS MER
  • Cykelblogg

En vecka till årets första MTB-guidning

  • 5 mars, 2021
Drömmen om outdoor Gränna
LÄS MER
  • Cykelblogg

Drömmen om att göra om ett polkagriskokeri till outdoorföretag

  • 4 mars, 2021
Skateskidor
LÄS MER
  • Cykelblogg

En ny vinterkärlek: skateskidor

  • 1 mars, 2021
Friluftsliv med treåring
LÄS MER
  • Föräldraliv
  • Friluftsliv

Friluftsliv med barn i treårsåldern: här är era bästa tips ❤️

  • 28 februari, 2021
Lövsjön
LÄS MER
  • Föräldraliv

Ut på tur: aldrig sur, lite sur eller skitsur?

  • 27 februari, 2021
Friluftslivets år 2021
LÄS MER
  • Friluftsliv
  • I SAMARBETE MED FRILUFTSLIVETS ÅR 2021

Luften är fri: Friluftslivets år 2021

  • 9 februari, 2021
LÄS MER
  • Cykelblogg

Cykellycka. Så mycket cykellycka.

  • 6 februari, 2021
4 comments
  1. Helena Enqvist skriver:
    5 december, 2016 kl. 11:30

    Det är verkligen en favorit! Jag provade att baka den förra december och tänkte jag skulle göra den igen och var på väg att leta upp ditt recpet, så detta inlägg kom ju som ett brev på posten!

    Svara
  2. sara skriver:
    5 december, 2016 kl. 13:01

    åh den ser riktigt god ut!

    Svara
  3. Anders skriver:
    10 december, 2016 kl. 17:13

    Testade precis kakan och den var god!

    Svara
    1. Elna skriver:
      10 december, 2016 kl. 17:15

      KUL! 🙂

      Svara

Kommentera gärna, då blir jag glad! Avbryt svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Elna Dahlstrand
  • Boka MTB-kurs/guidning
  • Cykellycka webbshop
  • Kontakt/PR
  • Cykelpodd
  • Tips & tricks
Cykellycka, mjölksyra & äventyr

Input your search keywords and press Enter.