Remake: Cykelverkstad 2.0 på tankestadiet

Vi bor ju i ett litet, litet hus med ett stort, stort garage. Om jag inte minns helt fel har vi sextioåtta kvadratmeter inredd boyta (finns två oinredda rum också) och några över sjuttio kvadratmeter garage.

Garaget är indelat i två delar. Bil- & snickarverkstaden tar upp den största delen och cykelverkstaden bor i ett hörn av den mindre delen. Det finns även förråd, toalett och loft i garaget och på loftet håller vi på att göra ett sprillans nytt hemmakontor och gästrum.

Ni vet ju förstås vilken del av garaget jag hänger mest i. Cykeldelen. Där skruvar jag cykel och pysslar med pryl- & materialvård, där bor mina fina och fula cyklar och där sitter jag på trainern och kör mig svettig. Det är förpillat lyxigt att ha en cykelverkstad i ett uppvärmt garage men det är inte så värst snyggt där.

Jag vill att cykelverkstaden ska vara en kreativ och glad plats. En plats där det är roligt att fota prylar och verktyg, där det blir snyggt att spela in filmer och visa upp grejer. Jag vill ha en blogg- & instagramvänlig cykelverkstad helt enkelt. Jag är sugen på att fota och visa mer garagerelaterade blogg-grejer, snacka prylar och verktyg och mektips, och allt blir ju roligare när det är lite stylish.

Inredning är väl inte direkt mitt stora intresse men jag har bestämt mig för att se till att cykeldelen blir snygg, kul att jobba i och fotovänlig, det är ju så mycket roligare om det blir bra på bild.

Jag är osäker på om jag ska måla väggarna, men helt säker på att jag ska måla om bänkskiva och skåpsluckor och fixa lite snygg förvaring, både lådor att ha verktyg & prylar i och göra snyggt där verktyg hänger. Gallret framför fönstren är fult men det sitter kvar, J tycker att om jag ska hålla på och visa att vi har garaget fullt med kolfiber så ska det vara svårt som fan att ta sig in där så vi har fängelsefönster och förstås är hela byggnaden larmad.

Hursomhelst, jag har börjat klura, jag har samlar lite garageinspo på Pinterest och jag har tagit ett gäng bilder på hur det ser ut nu. Har du någon skön inspo? Bring it on – alla idéer är välkomna. 


Rörlig bild, ett klipp från min youtubekanal där jag stansar däck i cykelverkstaden.

cykelverkstad_fore cykelverkstad_fore-2Det är ju ändå rätt snyggt när verktygen hänger såhär, då funkar ju träet helt okej!

cykelverkstad_fore-3En pelargon på vinterförvaring, en pokal, två gamla dämpare, en lerig nummerlapp från SM och en inte så snygg plastlåda för vajrar, skruvar och ändstoppar för vajer. Salig blandning.

cykelverkstad_fore-4En kraschad ram, jag har ju pajat ett gäng från det där norska märket som hade universums sämsta kolfiberblandning. Lätt som fan men det höll knappt att titta på. J hängde upp den ovanför fönstret och där blev den kvar. 
cykelverkstad_fore-6Medaljer och cykelpump.

cykelverkstad_fore-8Den här kulörkombon är jag lite förtjust i. Glada toner med lite retrokänsla.

cykelverkstad_fore-9

8
  1. Men vilken förmån att kunna ha en verkstad så där. Jag önskar att jag hade plats för att ha en liten pilatesstudio här hemma med lite olika pilatesapparater.

    1. Åh, jag förstår precis hur det känns att längta, när vi bodde i lägenhet var det ett evigt pyssel med att klämma in hojarna i ett litet hörn av vardagsrummet! Blev ju förresten nyfiken, pilatesapparater? Tror jag får kika in hos dig och läsa på!

  2. Det är ju bara att måla alla väggar vit. Blir mycket ljusare och det är vad en verkstad (samt filmer och bilder) behöver. Annars är det bra som det är, tycker jag.

    Kolla även om du vill måla med en bra linoljefärg. Billigare och bättre för miljön/hälsa. Du kan måla på alla material men vit linoljefärg gulnar lite inomhus.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också