Ny vecka, men vad är det för jäkla vecka då?

Ni får förlåta mig men jag blir alldeles förvirrad på det här med att vara på smällen. Det är en fantastisk grej och jag gör inget annat än att vara orolig för att det ska skita sig för vi vill ju så himla gärna att livet ger oss förmånen att vara någons föräldrar, men jisses vad omställningar och grejer att hålla reda på.

Att vara gravid är ett virrvarr av förkortningar och siffror. Det är veckor hit, det är dagar dit, det är trimestrar dit och det är bokstavsförkortningar till förbannelse. Som ett eget språk på något vis och det verkar bara finnas ett sätt att lära sig preggospråk flytande: att hänga på sajter som familjeliv.

[Konstpaus] Jag tänker INTE hänga på familjeliv.

Men – jag tror jag har listat ut vilken vecka vi är i iallafall. På läkarnas och barnmorskornas språk är det idag vecka nio plus en dag, skrivs 9+1. På vanligt pratspråk är vi i vecka tio eftersom man pratar om den veckan som påbörjats. Virrigt.

Hursomhelst. Vecka tio och det är ju måndag och därmed en ny träningsvecka som alla andra även om de tre senaste varit riktigt träningsfattiga. Jag hoppas så himla mycket att jag fixar lite mer träning den här veckan.

Det vore awesome att få till en cykelpendling, ett trainerpass och så lite styrketräning. Jag brukar ju köra bodypump en gång i veckan och jag har faktiskt bokat in ett sådant pass och hoppas det funkar utan att jag måste ställa till en scen med högljudda kväljningar och utrusning ur salen – det vore gött att köra lite pump, jag gillar det. Och så tänker jag att jag ska passa på att köra lite gym med alla goa övningar man inte kan göra med mage sedan. Rygglyft som man gör liggandes på mage och mina favvocoreövningar.

Vi får se hur det blir. Just illamåendet är det som satt stopp för träningen det senaste, det går liksom bara inte när man får jobbiga kväljningar, huva – hoppas att det bättrar sig!

6
  1. När jag var hos barnmorskan första gången, när jag var gravid med första barnet fick jag rådet: Läs inte på Familjeliv!
    Jag slutade direkt och saknade det inte. Jag sökte istället information i böcker som Mammapraktikan. Den läste vi en gång i veckan tillsammans.

    1. Jag fick exakt samma råd av min arbetsterapeut. Försöker att inte googla saker utan fråga vänner som gjort den här resan tidigare 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också