Stora snöskottardagen i Alboga

Igår var det stora snöskottardagen. Jag överdriver säkert om jag säger att det kom en halvmeter snö, det bara kändes så på sina ställen där det drevat ihop i vinden – men jag tror inte jag överdriver om jag säger trettio centimeter härligt fluffig, lätt och pudrig snö. Som man förstås måste flytta på.

J skottade lite på morgonen och sedan skottade jag lite till. Och så var jag hos morfars och skottade. Och sedan skottade jag vår väg lite halvdant en gång till men blev avbytt av J som tog tag i det hela. Men då kom grannen farandes med fyrhjuling och snöblad och vi fick vår lilla väg riktigt fint och prydligt skottat – tänk vilken lyx ändå att bo i ett gammalt hus i en by på landet med massa fint folk som grannar.

Jag knäppte några bilder på snön för det var så fint. Såhär mycket snö är det första gången vi har och även om det är mars tycker jag det är hur mysigt som helst och vi bestämde att vinterbelysningen får vara tänd så länge snön ligger kvar fastän det kanske känns lite juligt. 

 

 

4
    1. Det hade varit heeeelt perfekt med en fatbike ju! Undrar exakt hur kul det vore att sladda nedför strutsabacken med en sådan i den här snön? 😀

  1. Åh vilka underbara bilder. Julstämning de lux. Är oxå sugen på att prova fat bike i snön. Förra helgen låg det en del snö i skogen och det var bitvis svårkört med vanlig stigcykel. Framhjulet skar iväg i snön. Sänkte trycket i däcken till ca 1,4 bar fram och 1,6 bar bak och då blev det lite stadigare.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också