Måndag

Måndag. Vakna tidigt, vilja ligga kvar i sängen. Titta ut, bli förtjust över att hela världen är vit. Se att domherrarna sitter stilla i sälgen och talgoxarna i syrenen – dystert tittandes mot tomt fågelbord. Dra på sig stövlar, pulsa genom djup snö, mata fåglar, få snö i stövlarna. Springa fort in, sätta på kaffe, äta frukost, försöka göra en plan för veckans uppgifter.

Duscha, fundera, instagramma story om katten, instagramma story om snön, dricka den sista klunken av dagens ranson kaffe. På med kompressionsstrumpor, jobbjeans jacka och Lundhagskängor*.

Skotta ordentligt fram till kattluckan, skotta slarvigt fram till vägen. Sopa fram bilen. Köra fast bilen i snöhögen man just skottat i hop. Svära lite över framhjulsdrift, backa, ta sats och köra rakt igenom högen och slira ut mot vägen. Ångra att man inte skottade lika noga ut till vägen som till kattluckan.

In på jobbet, in med matlådan i kylen, öppna datorn, försöka hitta engagemang och kreativitet. Inkorg. Indesign. Insnöad måndagskänsla i huvudet. Bilar susar förbi utanför – längta hem till landet.

Kålpudding i lunchlådan, ordvitsar i lunchrummet. Kasta sig över clementinerna och vindruvorna i fruktkorgen. Efter-lunch-trötthet, fikasug, en kopp te och en frukt och där är jag nu. Snart hemgång. Kanske träning? Men vad för träning? Känner inte för gymmet. Är trött. Hittar bilder från den där härliga toppturen med snöskor vi gjorde i Åre och längtar tillbaka. Kanske springa en sväng i snöig skymning därhemma?

Måndag. Det är så himla mycket måndag idag. Inte-vilja-någonting-måndag.

———–

*Man vill inte åka ut i snöigt väglag med finskor, åker man i diket ska man kunna gå ordentligt!

 

 

2
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också