Gravidvecka 15 – nu jäklar händer det grejer!

Igår började vecka 15, barnmorskan daterade om litegrann när vi gjorde ultraljud så nu är det söndagar som är dagen då vi byter vecka. Vi kör en statuskoll på det – lite för att följa upp den jag gjorde i vecka tidigt.

 1. Hur mår du?
  Bättre. Äntligen! Jag är sjuuuuukt trött och sover ganska mycket (dock oroligt) men äntligen (tack högre makter) mår jag mindre illa. Är fortfarande äckelmagad (brukar inte vara det) men dör liksom inte av att se en hundskit längre.
 2. När är det beräknat?
  Den andra september (ååååh, låt tiden dit gå fooooooort!!!)
 3. Hur går det med träningen?
  JISSES. Jag trodde väl aldrig att det skulle vara så jobbigt att vara en cyklist på smällen att jag liksom nästan slutade vara cyklist. Jag har cyklat väldigt lite och varit väldigt glad för saker som en halvtimme på trainern eller en långpromenad. Men det hör ju liksom till och om ni hängde här på bloggen igår vet ni att jag minsann kom ut på hojen för att sladda runt en ljuvlig timme i snön, är övertygad om att det vänt nu och kommer bli mer cykling framöver. Det har blivit lite löpning, lite styrka och mycket promenader – är liksom ändå rackarns nöjd med det.
 4. Har du några cravings?
  Sushi baby, sushi. Och iskallt vatten. Annars har citrusfrukter mer blivit en god vana en ett ständigt sug och övriga cravings är liksom helt borta. Är hungrig ungefär som vanligt och tycker det är gött att något känns normalt.
 5. Får vi se magen?
  Tänker ni på en sådan där magbild i spetstrosor som många lägger upp? Oh no, det blir det inget med. Men eftersom jag ägnar mig åt sport i tighta kläder kommer ni ju liksom att se den titt som tätt ändå, fast täckt i lycra. Jag tänker ta fina preggobilder längre fram och har redan pratat med en riktigt duktig kollega som verkar vara sugen på jobbet men jag tar liksom inte en sådan där magbild i veckan som många gör. Inte min grej att göra exakt så.
 6. Storlek på magen?
  Jomen nu jäklar, nu har den börjat växa och jag känner mig supertjock men det ser fjuttigt ut på bild. Jag gissar på att det synliga innehållet är två tredjedelar sushi och en tredjedel bebis. Men det putar minsann utåt och det första jag gjorde efter ultarljudet förra veckan var att dra och köpa buffébyxor. Eller gravidbyxor som det visst heter men en vän som också väntar barn har uppfunnit det mer passande ordet buffébyxor. Lätt att jag ska ha dem på vartenda julbord framöver, mudd upp till midjan som känns varmt och gött och inget som klämmer åt – awesome.
 7. Bra grej med att vara gravid?
  Hahahaaha. Nej vet ni vad. Eller förresten, preggon får inte hantera kattbajs. Sjukt najs att slippa plocka upp när kattskrället gått och lagt en korv under altantrappen, hehe. Och förstås, sjukt bra grej är ju resultatet, men det handlar ju mer om att vänta barn än att vara gravid: om tjugofem veckor blir vi en familj och något nytt och spännande och vackert börjar. J och jag och Pixel och Widget och en liten minimänniska. Åh, det kanske är lite magiskt det här ändå.
 8. Planer för vecka 15?
  Vi ska till barnmorskan. Väga, mäta, sticka, kissa, fråga och svara. Inskrivning. Jag har bokat några gympass, måste gymma hysteriskt mycket för att komma upp i ett visst antal pass, annars åker jag på att betala mitt gymkort själv – har faktiskt inte gått så mycket på jobbets gym som jag trodde under det år jag haft kort där (fram med skämskudden). Förstås ska jag cykla och springa plus gå en promenad varendaste dag. Kravlöst och kul och allt det där – vecka femton kommer att bli awesome!
 9. Övriga reflektioner?
  Alltså. Jag har alltid liksom tyckt att folk blir lite tjatiga när de väntar barn. Jag är ju precis likadan och det är kanske inte så konstigt ändå – det tar enormt mycket energi och tankekraft. Omställningar, förväntningar, kroppsliga förändringar, framtidsfunderingar – allt från hur man vill vara som förälder till hur det var att själv vara liten och vad som är viktigt framöver. Ni ska veta att jag tycker att jag är jäkligt lyckligt lottad som får uppleva det här tillsammans med världens bästa J och som att jag har er och er oerhört värdefulla input. Era kommentarer, reflektioner, egna berättelser och fina mejl alltså – ni är helt outstanding varenda en av er. <3
  (Det är ju förresten “bara” 25 sådana här inlägg kvar nu, det orkar ni väl med? 😉
7
 1. Hehe buffebyxor! Jag vände min sambos mjukusbrallor åt fel håll i slutet av gradiviteten när jag var stor som en boll. Måste sett hemskt ut 😉
  Nä inte ledsnar man på såna här inlägg!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också