Elna Dahlstrand
Cykelblogg

Det vackraste hemomkring är nog ändå Vättern

Tänk, jag är så glad att jag bor just precis där jag bor. Jag tycker att det är så vackert här. Naturen varierar sig så. Det finns lövskog, barrskog, mossar och strövområden, det finns trolskt mörka skogsjöar och vidunderligt vackra klarvattenssjöar.

Östra Vätterbranterna bjuder på härlig utförsåkning och tekniska klättringar, flow och utmaning, urskog, odlingslandskap och vackra vyer. Jag tränar ofta med ett lyckligt pirr i magen och känner mig så lyckligt lottad över att alltid ha så nära till en liten paus vid det som kan vara bland det vackraste hemomkring, en av Vätterns många stränder.

Det finns sandstränder, klippstränder och stenstränder, det finns långgrunda stränder och stränder där botten stupar ned i djupet. Just de här bilderna är från en paus vid en av stenstränderna i Röttle Raster, ett strövområde utanför Gränna. Visingsö i horisonten och lena stenar som slipats av vättervatten.

Vattenståndet är förresten extremt lågt nu och Länsstyrelsen uppmanar alla som bor här att vara sparsamma med vattnet. Det syns väl på stränderna runtom nu – kolla på stenarna så ser ni väl att det fattas en sisådär fyrtio centimeter vatten.

1

You Might Also Like...

3 kommentarer

 • Svara
  Anna
  18 mars, 2017 at 11:03

  Det där vattenståndet är bra oroande… lär ju inte bli bättre till värmen kommer…

  • Svara
   Elna
   18 mars, 2017 at 11:11

   Nej, det är faktiskt riktigt oroväckande, jag är förvånad att det inte uppmärksammas mer. Jag läste någonstans att det kommer ta flera år att återhämta det!

 • Svara
  Mari
  19 mars, 2017 at 19:00

  Otroligt fint 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.