La Primavera – monumentala vårkänslor Milan-San-Remo-style på rulle förstås!

Reklamsamarbete: Jag arbetar under våren med Craft Sportswear och i mitt uppdrag ingår att testa, utvärdera och visa upp de kläder jag gillar, när och om jag känner för det. Alla åsikter och tankar om La Primavera är mina egna. 

Igår hämtade jag ut ett paket som gjorde mig alldeles överförtjust. Det kom från mina vänner på Craftoch jag anade nog vad det var de hade skickat eftersom de mejlade över ett spårnings-id så jag skulle kunna hämta ut det även om lantbrevbäraren inte skulle hinna till byn med en avi innan det blev helg.

Jag anade rätt, det var en sådan där fin jersey från Craft Monuments första release, La Primavera som hyllar loppet Milan-San-Remo men jag anade inte hur himlastormandes fint de hade förpackat det. Jag fick hem en rulle med fin etikett och i rullen låg en fotoaffisch, en jersey och ett par strumpor. Och ett pressutskick med massa härliga ord om vårklassikernas utmaning med lera, oväntade fluffiga snöfall, gatsten, sidvindar och klättringar som hör till all drama och mystik som följer de tidiga legendariska vårtävlingarna för landsvägsproffsen.

Det här kitet ska förstås med mig ut på äventyr och det blir snäppet lerigare än vårklassikerna, jag tänkte i vanlig ordning göra det man gör med riktigt fina cykelkläder. Köra mitt allra fortaste på leriga skogsstigar och skita ned dem till oigenkännlighet – för ju skitigare man är desto roligare har man haft – det är vårkänsla sedan gammalt.

Nu finns det första Craft Monuments-kitet att köpa hos Craft Sportswear, just precis det som jag fått hem. Det finns jersey, keps, armvärmare och strumpor – och så kan man köpa en superfin cykelbyxa som passar till alla kit. Det är limiterad upplaga och resten av kiten släpps allteftersom det blir dags för respektive klassikerlopp under våren. Jag har klämt och känt och synat plaggen i sömmarna och provat dem på lite fort för att kolla passformen och jag ger dem med besked godkänt.

Det här är en tröja som är som en tröja ska vara, med tre bra bakfickor, smarta funktionsmaterial, dragkedja hela vägen fram och lite reflekterande detaljer. Byxorna är riktigt sköna och kvaliteten både på pad och tyg är toppklass. Storleksmässigt är de normala i storlek och jag drar samma storlek som i damsortimentet (J kommer bli himla glad när jag inte behöver M-tröja längre, när bebisen är levererad i september hoppas jag ju att jag ska ha mina gamla XS-jerseys igen och då ska han få ärva den här!) 

Vill du läsa mer om loppen och storyn bakom plaggen kan du göra det här.

 

2

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också