Grand Opening – Uthuset; en ny friluftsbutik utanför Huskvarna

Uthuset friluftsbutik Huskvarna

Vet ni, idag öppnade det en ny friluftsbutik i krokarna. Den heter Uthuset och ligger i en gammal ladugård i lilla samhället Skärstad utanför Huskvarna, bara några kilometer hemifrån vår by. Jag var förbi en sväng med mamma och vi gick och tittade på allt fint, kände och klämde och pratade lite med besökare, bekanta och leverantörer som var på plats. Eller – jag var väl gravidtröttast i världen och pratade inte så värst mycket, tillochmed så trött att jag tackade nej till möjligheten att provtälja dalahästar med en sådan där kniv från Morakniv jag just förälskat mig i.

Hursomhelst – jag kan liksom inte låta bli att bli alldeles varm i hjärtat över att det finns entreprenörssjälar som vågar satsa och som vågar satsa utanför stan. Under vintern har jag följt dem på instagram och de har bit för bit gjort den där gamla ladan till den finaste friluftsbutik jag sett. Jag ville köpa allt, fast mest ville jag köpa en lättviktshängmatta, en Kånken och ett par vandringstights från Fjällräven, en supersmart liten kniv från Morakniv och ett par nätta och lätta kängor från Lundhags (obs, jag behöver ju inte kängor, mina älskade Professional High har måååånga mil kvar). Och så blev jag sugen på ett Trangiakök. Och ClifBars och sandaler och en barnbok om vandring och…jamen ni hajar – det fanns riktigt bra prylar här. Mamma gick förstås all in på mormors-förberedelserna och kollade färger på Minikånken – mitt hjärta smälter.

Jag köpte faktiskt en grej men jag kan inte skriva vad det är för det är en present till någon väldans viktig och om jag skriver det här så är det avslöjat på stört. Men det är en sådan där present som man gärna skulle behålla själv, det måste ju vara de bästa presenterna.

Är du i våra krokar tycker jag du ska kika förbi Uthuset. Gör det till en heldagsutflykt och passa på att fika på Rudenstams Gårdskafé, köp nyrostat kaffe från Gårdsrosteriet Vista och passa på att lufta vandringskängorna på en tur i Röttle by eller Vista Kulle.

14
8 comments
  1. Eller lufta hojen? Nej det lät inte så bra, att lufta hojen brukar ju betyda att man släpper ut luften ur däcken.

    Den butiken kommer vi nog att besöka när vi har vägarna förbi. Vi gillar friluftsbutiker.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like