Påsken: komprimerad & social

Komprimerad

Har ni haft en fin påsk hittills? Vi har! Visst är det skönt att det såhär en lördag kväll är flera dagar kvar tills man måste jobba? Mer långhelg åt folket!

Jag tassar runt i kompressionssockor och är ovanligt pigg och har träffat massa fina människor. Vi planerade ingenting för påsken och åkte för ovanlighetens skull inte iväg, annars är ju påsk vårens första resa-bort-helg, oftast med cykel. Fastän vi inte hade planer har vi fyllt våra första påsklediga dagar med massor av fina saker. Lite cykel, mycket vila, spontant häng med flera vänner. Sushimiddag och fikor och små besök. Så himla fint när det bara liksom blir av fastän man inget bestämt långt i förväg och jag njuter av att fortsatt vara piggare och peppigare.

Det där med kompressionsstrumporna förresten, det är en preggogrej. Jag gillar kompressionskläder för återhämtning i vanliga fall, det är gott för trötta muskler – men nu gör jag vad jag kan för att undvika åderbrock. Det är ju en mindre rolig sak med att vara gravid, att den ökade blodmängden i kroppen trycket på blodkärlen i benen blir så högt att åderbrock uppstår. Det är lite genetiskt och jag kan se precis var de vill kika fram men tänker att kompressionsstrumpor, promenader, högläge och fotgympa ska hjälpa lite iallafall.

Men skit samma om en får lite åderbrock och skavanker när en får en liten bebis L. Och heja oplanerat när en får spontanbesök och spontanbesöka. Nu kör vi en glad fortsättning på påsken tycker jag – sill och ägg och högläge åt folket!

 

3
2 comments

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like