Däcksnack – inför test av Vittoria MTB-däck

Testa däck från Vittoria

Hörrni, jag har fått låna hem två par däck från min samarbetspartner Sportson i Jönköping. Jag ska provköra, utvärdera och tycka lite och det ska bli superspännande. Lite svårt eftersom magen gör att jag inte kommer att kunna köra mitt allra fortaste och ligga på riktigt ordentligt men det ska nog gå fint att testa lite ändå.

Hänger ni med på min youtubekanal kanske ni redan sett att jag trots att jag snackar lite däck och visar magen där? Annars kan ni kolla här: (Japp, jag mår illa och är trött – vet att det syns men jag är ändå fräschare än på länge, hehe).

Det ena paret är Vittoria Barzo – jag tror att det är ett gott allrounddäck som ger bra grepp när det är blött, lerigt och halt. Det ser ut såhär:
Vittoria däck

Det andra är Vittoria Peyote – som jag tycker ser snabbrullat och kul ut, jag tippar på att det kommer att ge bra grepp i kurvor men rulla lätt eftersom det har lite mindre mönster mitt på.

Vittoria Peyote

Tänker att det skulle kunna vara en bra kombo med Barzo fram och Peyote bak också, kanske rundar av med att prova den kombon.

Andra däck jag kört mycket med är Schwalbes Rocket Ron (super om man inte gillar att byta däck utan vill ha samma hela tiden) och Thunderburt (awesome när man vill rulla riiiiiiktigt snabbt på torra stigar), Maxxis Crossmark (gillar’t inte, passade inte mig alls) och Continental Race King (trivdes bra med dem).

Har ni kört Vittoriadäck? Har du kanske några andra favoriter? Berätta gärna!

 

16

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också