Den för tidiga födelsedagspresenten

Morakniv Eldris

Kommer ni ihåg att jag köpte en för tidig födelsedagspresent till någon viktig när jag var på invigningen av nya friluftsbutiken Uthuset? Nu har jag gett bort den så nu kan jag skvallra – det var en Morakniv Eldris och min fina mamma fick den som för tidig födelsedagspresent istället för ett påskägg.

Mamma fyller år först i juni och när vi stod i affären och tittade på allt fint skrattade hon lite och påminde om att det inte är långt kvar till födelsedag och jag tänkte att den där kniven vore en perfekt till min coola äventyrsmamma. Hon ensamvandrar i fjällen, drar iväg och tältar i snön några helger varje vinter och är mycket ute med kängor, cykel och kajak – klart hon ska ha en smidig liten kniv med eldstål. Blå för att det var en fin färg och så att den syns bra om hon lägger ifrån sig den i mossan.

 Till saken hör att jag är sämst i världen på presenter och födelsedagar – jag kan emellanåt få syn på en fin sak och tänka att det där vore perfekt till en familjemedlem eller en vän och sedan när det närmar sig födelsedag har jag både glömt bort att jag spanat in den perfekta presenten samt att det är dags för paket och grattis, så det är lika bra att passa på att skaffa en för tidig födelsedagspresent när jag hittar en. Visst – jag skulle kunna sparat den till i juni men jag tyckte hon behövde den redan till påskäventyren.

Så, när mamma och jag åkt iväg åt varsitt håll från Uthuset vände jag och körde tillbaka och köpte present och istället för påskägg blev det för tidig födelsedagspresent hon blev minsann himla glad!

5
4 comments
  1. Det blev hon minsann!!! 🙂 Sen satt hon i soffan och grejade med kniven och höll närapå att både skära sönder jeansen och tända eld på ryamattan…

  2. Jag är lite likadan, hittar jag något som jag anser passar någon, då köper jag det. Och många gånger kan jag inte hålla mig till det egentligen är dags. Men en sådan kniv, värsta bästa grejen ju 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like