Kajak på Bunn & Kvarnsjön – ett härligt valborgsäventyr

Länge har jag velat paddla kajak ihop med min fina äventyrsmamma som paddlar en hel del och nu har det äntligen blivit av. Hon har just köpt sig en sprillans ny glasfiberkajak och jag fick låna hennes gamla och på Valborg gav vi oss ut på tur på vattnen i det stora sjösystemet här hemomkring.

paddla kajak i bunn och kvarnsjön

Här finns flera sjöar som sitter ihop och det är ju en av alla fina grejer med platsen jag bor på – glittrande vatten i Bauerskog att paddla runt på. Vi utgick från badplatsen i Bunnström, och paddlade en av Bunnsjöarna bort mot kanalen till Kvarnsjöarna där vi fikade i solen innan vi paddlade hemåt igen.

Det var ganska många år sedan jag paddlade kajak senast men det gick fint. Mamma är ju grym på det där och visade och instruerade och höll koll så jag inte välte när jag skulle i och ur – i vecka 23 är man ju ändå en aning osmidig när man ska ta sig i och ur en sittbrunn. Väl på plats gick det hur bra som helst – att göra saker utan magstöd börjar bli en vana.

Vi gled sådär långsamt och mysigt längs med stränderna i Bunn. Stränder jag paddlat och åkt båt utefter hundratals gånger som barn, jag och min bästa kompis brukade ge oss ut på galna vardagsäventyr i kanadensare och motorbåt på sjön om somrarna. Många gånger har vi slitit med motorstopp på en gammal utombordare eller fnissat åt hur trötta vi var när vi dragit iväg kanadensaren för långt och fick motvind hem. Härliga, fina minnen. I somras var vi ju förresten ute på Bunn med motorbåt, då när vi fiskade abborre och grillade på en liten ö tillsammans med sambosar och barn.

Mellan Alviken och Fågelviken svängde mamma och jag in på kanalen som går mellan Bunnsjöarna och övre Kvarnsjön. En smal vattenspegel mitt i gyllene fjolårsvass, ett svanpar simmade framför oss och det var så himla fint. Mamma paddlade framför mig och hennes kajak speglade sig så vackert mot vattnet, jag tycker det är en stilig kajak hon skaffat sig.

I övre Kvarnsjön stannade vi till vid en liten strand där det var enkelt att ta sig i och ur kajakerna och så packade vi upp fika och satt en stund och småpratade och fick lite vårsol i ansiktet innan vi paddlade hemåt igen. Vi stack iväg strax innan lunch och klockan var nästan fyra när vi var tillbaka i Bunnström – lustigt för det kändes som om vi bara varit ute en kortis – tiden går fort när man har det fint.

Tänk så fint det är att ha en mamma som kan det mesta om friluftsliv och gärna drar med en ut på lite äventyr emellanåt. Och tänk så fint att hon ska bli mormor till lilla L, vilket äventyr det kommer att bli att ha en sådan mormor!

3
3 comments

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like