Att hippa en cyklist – den bästa sortens möhippa

Cyklistmöhippa

I helgen gjorde vi en riktigt rolig sak – vi fixade möhippa för Jenny som ska gifta sig i slutet av maj. Att gå på bröllop ska minsann bli hur fint som helst och att ordna möhippa var jätteroligt. Det blev världens bästa dag och vi tajmade hippan med årets första (och eventuellt sista känns det som nu när kylan är tillbaka?) sommardag.

CyklisthippaMöhippaTillfällig förvirring när vi skickat iväg den blivande bruden i bil efter ett litet spex med ballonger och nyckel gömd i baklucka. TÄNK om hon inte kommer tillbaka?!? Fia, Marie & Sabina räddade ballongerna som farit ut över hela gatan och strax efteråt kom Jenny tillbaka, med ett stort leende. Puh! 

Vi dök upp hemma hos den blivande bruden mitt en frukost som hon trodde var uppladdning för en långtur till Gränna med den tilltänkte maken. Jenny blev minsann överraskad på riktigt, hon verkade inte ha anat någonting, typiskt kul och en bra start på en bra dag. Vi snodde med oss henne och busade lite med ballonger och bilar och mindre smickrande utstyrsel innan vi skärpte till oss och lastade mtb-cyklarna på våra bilar och åkte till Isaberg.

Solen följde med till Isaberg och när vi kom fram var det nästan 20 grader i skuggan. Det blev det några vändor på fina slingor i skogen. Vi snackar torra & snabba stigar, kortkortpremiär och sådär drömmigt perfekt väder med blå himmel, strålande solsken och några fluffiga sommarmoln. Det perfekta cykelhippevädret helt enkelt.

Jag törs inte visa hur vi klädde ut henne till morgonspexet men på cyklingen var hon världens finaste med liten slöja på hjälmen, nummerlapp och Biltemavattenflarra med blommiga klistermärken på.

Cyklisthippa Biltema-spex Fast på livstid Cykeltjejer på möhippaNästan hela gänget på cykel. Sabina, Fia, Jenny, Marie och så jag. Karin och hippans enda grabb, bebis Malte, väntade i gröngräset när vi hojade.  

Efter cyklingen var det dags för picknicklunch på filt i gröngräset. Sabina hade fixat en riktig lyxpicknick med varmrökt lax, potatissallad, färsk klippt gräslök och bubbel. Nästan lite midsommarkänsla på att sitta barbent i solen med god mat och glaset fyllt av festliga bubblor.

Efter en go’ stund i solen packade vi ihop lunchen och bytte om från cykelkläder till lite mer oömma träningskläder och stack bort till höghöjdsbanan, Isaberg Tree Top Adventure. Jag körde marksupporten och vaktade bebis och cyklar medans tjejerna klättrade runt högt uppe bland träden. Typiskt kul aktivitet som passar de flesta – det finns banor med olika svårighetsgrad så både höjdrädda och våghalsiga kan utmana sig. Jag hade det rätt fint på marken, bredde ut en filt i gräset och chillade och bebisen sov så han var väldigt lättvaktad.

Isaberg Tree Top Adventure

Ett par timmar senare blev det dusch och ombyte till lite finare kläder och så körde vi tillbaka till Jönköping där vi hade bokat konceptet Kul Kväll på Galleri Tegel. Mia anslöt och cykelsnack blandades med musikprat och massor av skratt. Tegels koncept Kul Kväll är en helkväll med kockarnas överraskingar – det serverades sex små förrätter efter varandra, en rejäl varmrätt och så en klick basilikaglass till kaffet.

Vi kom till Tegel strax efter sex på kvällen och det var nästan midnatt när vi trillade ut i ljummen försommarnatt för att bege oss hemåt – supernöjda med hippan och riktigt pepp på att ses igen om ett par veckor när Jenny ska bli fru. Tänk vilka äventyr man får vara med om när man lära känna fina människor via cykelsadeln, sånt här gör mig alldeles lyrisk över livet!

9
  1. Haha, biltemaflaska på en S-Works. Lite som att komma i t-shirt och shorts till nobelfesten.

    Seriöst så undrar jag om en möhippa kan vara härligare en så där. Speciellt med det vädret. Om min fru skulle gifta om sig så skulle hon garanterat vilja ha precis en sån hippa.

    Vi cyklade en långtur på 3h utanför Linköping med vänner i lördags och njöt av det fina vädret. Sedan blev det glass i Bergs slussar och grill på kvällen.

    1. Hehe, eller hur – tror inte den hojen kommer att komma i närheten av en biltemaflarra igen 😉
      Glass i Bergs slussar går ju inte av för hackor, vad härligt!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också