Alldeles just nu

Jag kikade förbi hos Sara som jag läser ofta och hittade en fredagslista som hon hittat hos Sandra som jag läser någon gång då och då – och så blev jag alldeles sugen på att göra min version av den. Äntligen fredag hörrni!

jag gör: dricker kaffe med katt i knäet, har just laddat upp ett gäng tryckfärdiga pdf:er med bröllopigt innehåll till ett tryckeri i Jönköping och borde stoppa i mig lite extra frukost och åka inåt stan för att fixa lite ärenden men katten ligger så himla mysigt i knäet att jag sitter kvar lite till.

jag ska: hinna med en hel del idag. Det verkar spricka upp så jag kan ta ett gäng bilder till ett uppdrag som jag gärna vill ha soligt och fint på. Men först ska jag till Jönköping och fixa det sista med en doppresent och panikshoppa något fint till helgen som passar magen. Vi ska på dop i Norrköping, det blir fint.

jag kan: ALLT. Om jag vill.

jag köper: för mycket sushi. Och så har jag börjat handla lite bra-och-ha till Lilla L. Babyolja, salva och våtservetter. Surrealistisk shopping som gör mig fnittrigt pirrig ändå. Jag köper sällan kläder, det tycker jag är tråkigt – om det inte är träningskläder.

jag borde: yoga, boka in oss på förlossningskurs, läsa på ordentligt om föräldrapenning och egenföretagande, styrketräna armarna mer, bestämma mig för vilket mobilabbonnemang jag ska skaffa och hur hutlöst mycket pengar jag tycker att en mobil är värd. Beslutsångest i frågan – måste ju skaffa egen nu när jag slutar som anställd.

jag måste: äsch, det är fredag, jag måste ingenting mer än chilla runt och vara go’ och glad!

jag vet: att jag om inte jag tar tag i min mejlkorg snart blir det kaoooooos. Som tur är kommer jag att ha tid för den framöver, jag vet att jag kommer att älska att prioritera mejl från bloggläsare och annat fint som händer i min egen mejlkorg.

jag tycker: att ni som hänger här och läser är helt outstanding, fantastiska och hur bra som helst. Tack för att ni läser.

Saker som snurrar

jag tänker: att om ett år ska jag le och säga att det bästa som någonsin kunde hända mig var att jag blev uppsagd från jobbet i vecka 23. Är väldigt pepp på framtiden och nästa vecka tänker jag berätta mer. Kanske karriärtema på bloggen tillochmed.

jag förbrukar: för mycket varmvatten. Det skulle spara både på miljön och elräkningen (vi har luftvärmepump) om jag duschade lite kortare, men jag ääääälskar långduschar. Bot och bättring!

jag lyssnar: på fågelsång och spinnande katt varje morgon när jag vaknar. Och just nu mycket visor, jag gillar visor. Och Winnerbäck och Gärdestad och gubbrock och så har jag börjat lyssna på P1. Är man vuxen när man plötsligt väljer bort P3?

jag längtar: alltid ut i skogen. Och så längtar jag efter sommarens alla dopp.

jag fasar: för att klämma ut Lilla L.

jag använder: mycket WD40

jag njuter: av att cruisa fram på mtb i makligt preggotempo genom vacker vår. Åååååååh, så himla lyxigt det är att kunna göra det!

jag blir: ledsen av tjejigt tjafs och analyserande. Det är kanske därför jag umgåtts mest med killar – det är raka puckar och inga krusiduller. Fint är dock att jag lärt känna ett gäng riktigt goa tjejer sedan jag flyttade hem som inte är sådär krusidulliga utan bara enkla och coola och bra.

jag äter: mycket mat. Lagad från grunden med svenska råvaror.

jag dricker: iskallt vatten till vardags, Rudenstams mousserande vita vinbär till fest och just nu eftermiddagsfikar jag ett lyxigt chai-te jag fick av min mamma. Spicy TEArs heter det, så tokigt gott. Innan jag går och lägger mig nattar jag mig själv med te på ingefära och lavendel.

jag brukar: anteckna saker analogt. Älsk på mitt svarta Moleskinblock och min papperskalender. Och så brukar jag välja utomhusträning framför inomhusträning.

jag tittar: gärna på kriminalserier där man utreder mycket, men gömmer mig bakom kudden när de filmar sådär så att man förstår att någon annan tittar på huvudpersonen och något läskigt är på gång. J brukar hojta till med ett “nu ska du nog titta bort” så jag kan gömma mig bakom kudden igen tills otäcka scener är över och det är dags att utreda igen. Är så himla lättskrämd och lever mig in för mycket i hur hemskt allt är och hur ont det gör när folk våldar runt i tv-rutan. När jag är själv kollar jag helst kostymdraman, gärna brittiskt förstås.

jag läser: för få böcker nuförtiden. Brukade vara bokmal men social media har gjort mig rastlös och jag har svårt att koncentrera mig. Saknar böcker faktiskt. I perioder läser jag förstås mycket bloggar också, älsk på bloggar.

Regn MTB

jag vill: alltid göra många saker och allting samtidigt och helst direkt. Drar det ut på tiden tappar jag intresset och vill något annat. Och så vill jag ju alltid ut och cykla!

Nä – nu måste jag faktiskt ta mig inåt stan. Happy friyay på er!

5
 1. Jag umgås också mest med killar. Mycket mer okomplicerade på något sätt (mer som min egen personlighet tror jag).
  Men har ett gäng tjejkompisar som är GRYMMA! 🙂

  Lyssnar fortfarande på P3, så kan känna mig som 25 ett tag till då… Hihi! 😉
  Trevlig helg!

  Kram M

 2. När vi skulle få vårt första barn (12 år sedan) var vi på Försäkringskassan och pratade igenom allt som hade med föräldrapenning att göra. Vet inte om de erbjuder sån service längre, men kan ju vara ett tips för det är en djungel.
  Ett tips om mobilabonnemang är Vimla. Har använt det i några månader och det fungerar klockrent. Ringer i princip aldrig så jag kör deras 60 samtal per månad variant.
  Ha en fin helg!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också