Istället för en svart sopsäck – prylar du kan ha på dig om det regnar på Vätternrundan

Reklamsamarbete: Inlägget är ett eget initiativ som innehåller länkar till min samarbetspartner Craft Sportswear och grejerna finns att köpa i Vätternrundans tält i Motala.

Du har säkert sett bilder på hen. Vätterncyklisten i svart sopsäck en regnig natt i Jönköping. Hurtig och huttrandes över en korv i depån. Kall, blöt och jävlig, med stelfrusna fingrar men ändå vid gott mod, för cyklister som bestämt sig för att köra runt en sjö är sega som attans minsann och ger inte upp i första taget.

Du kanske tillochmed har varit just den cyklisten – som inte tänkte på det där med regn och fick nog av att vara blöt och kall och konstruerade en cykelklänning av en svart sopsäck du fått till skänks av snäll funkis. Kanske toppat med en tidning innanför tröjan för lite värme?

Nöden har ingen lag och allt det där – sopsäcken är både vind- och vattentät men ändå, här ett gäng mycket smartare plagg du kan ha på dig om det regnar på Vätternrundan. Och som du kan ta av dig och knöla ned i bakfickan om regnet försvinner samtidigt som du cyklar in i soluppgången.

Smartare än svart sopsäck på Vätternrundan

  1. Tempest Rain Jacket W/Tempest Rain Jacket M (vind- & vattentät, tejpade sömmar) / 2. Escape Rain Jacket W / Escape Rain Jacket M (vind- & vattentät, tejpade sömmar, ventilationshål, reflexer)/3. Rain Bootie (vind- & vattenavvisande skoskydd, tejpade sömmar) 4. Velo Rain Jacket W / Velo Rain Jacket M (vind- & vattentät, tejpade sömmar, meshpaneler, flossad krage, reflexer) 5. X-Over Convert Jacket W / X-Over Convert Jacket M (vindtät, vattenavvisande, enkel att konvertera till ärmlös väst) 6. Shelter Glove (hösthandske är inte helt dumt om det är blött och kallt i juninatten) 7. Tempest Rain Pant (för den som verkligen inte vill bli blöt finns det cykelregnbrallor att dra över bibsen).

Och du – ser prognosen kall och/eller blöt ut när just du ska cykla? En underställströja i ylle kanske inte är helt fel? Kanske en med korta ärmar eller en du har hjärta att klippa av ärmarna på – ylle värmer ju även om det är vått. Flossade arm- & benvärmare är gott och kanske en tunn yllesocka i skon? Och en mössa under hjälmen? Och om regnet gjort dig blöt från topp till tå: fortsätt trampa, håll igång, håll dig varm, kör, bara kööööööööööör – för om du stannar för länge blir du kall!

 

3
Warning: printf(): Too few arguments in /storage/content/97/174097/elnadahlstrand.se/public_html/wp-content/themes/overflow/comments.php on line 34

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också