Fem tips till dig med post Vättern blues

Vad gör man efter Vätternrundan? När den där stora tomheten attackerar, när man plötsligt inte längre har något mål efter en lång vår med fokus på att nöta mil inför den stora rundan runt sjön? När inga bloggar längre postar peppiga Vätterntips?

Man kan ju förstås bara ställa in cykeln i ett mörkt garage eller i ett förrådshörn och låta den stå där tills den blir stulen alterantivt tills det är dags att dra igång träningen inför nästa år. Men då missar man liksom det allra bästa av cykelsäsongen – sommaren, pojkar & flickor, sommaren! Här är fem tips till dig med med tomhet-efter-Vättern-depression. Samtliga grundar sig i att du vilat och återhämtat dig ordentligt. En vecka kanske – sedan:

  1. Dra ihop ditt bästa Vätternhänggäng och kör en eftersnacksrunda där det enda som är viktigt är att ni hamnar på ett bra fik med smarriga bakelser och gott kaffe – tid, distans, fart och sånt där ska vara irrelevant. Fika, skratta och prata, bättra på cykelbrännan, bada fötterna i någon sjö och ta det chill.
  2. Anmäl dig till ett långlopp på MTB. Grundträningen du gjort inför Vättern kommer göra dig grymmeligrym på långlopp som ofta inte är speciellt tekniska och du får lite skog som omväxling till all asfalt. Är du sugen på något lättcyklat i slutet av sommaren lovar jag att du kommer att få tag i en startplats till Cykelvasan när det är dags.
  3. Du har kollat om du kunde cykla långt som motionär. Det kunde du. Nu har du guldläge att kolla om du kan cykla fort – rodda fram en tävlingslicens, börja med kvällsaktiviteter som åttaminutersintervaller, tjugo minuter på tröskel, fyra gånger fyra i en uppförsbacke och lite annat skojs som gör benen snabba. Toppa med att ställa dig i första bästa startfålla och du kommer få världens grymmaste sommar.
  4. Sälj racern och köp en MTB. Häll hallonsaft i Camelbacken, knöggla fickorna fulla med snickers och verktyg och dra ut och stigfinn. Fejsbook kommer alla gånger att kunna hjälpa dig att hitta locals som kan bra stigar kring sommarstugan eller campingen, bara så du inte tänkte att semester är en ursäkt för att inte hoja.
  5.  [INSERT LÄSARTIPS]

Tips nummer kan vara viktigast för det är ditt tips. Vad är ditt bästa tips för att inte tappa cykelsuget efter en stor urladdning? Eller tror du man måste tillåta sig att tappa suget och göra något annat ett tag? Kan inte du dela din bästa motivationshöjare i kommentarsfältet så lägger jag in dem i inlägget sedan? Vore så himla kul med er input till tipseriandet!

3

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like