Det luktar sommar

Jag har varit vaken en stund. Dragit mig mellan svala lakan, tittat ut på blå himmel och lyssnat på fågelsången utanför och dina lugna andetag bredvid mig. 

Du vaknar, sträcker ut dig och tittar på mig med ett leende. Säger godmorgon. Lägger handen på min stora, runda mage för att känna sparkarna. 

En svala visslar förbi utanför. Katten hoppar upp i sängen och trampar runt vid fotändan en stund innan hon lägger sig till ro och spinner. 

Vår dotter buffar från insidan av magen mot din hand på utsidan. Du vänder dig mot fönstret och tittar ut. Det luktar sommar säger du.

Sedan går vi upp. Vi äter frukost på farstukvisten, vi klappar om katter och pratar om stort och smått och ännu en semesterdag är igång. Du går och pillar med ditt och jag med mitt och vi har inga planer för dagen. Det behövs liksom inte när vindarna doftar sommar, rosorna blommar och man kan tassa barfota hela vägen ned till ån för att svalka varma ben.

EDIT: en timme senare ringde Jimmys telefon. En ihopbrakad värmepump hos kund och han fick släppa semesterprojekten hemma för att dra på jobb. Typiskt! 

5

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också