MTB-SM 2017: hur spännande som helst när damerna gjorde upp om guldet!!!

MTBSM damer 30 pallen

I fredags packade vi ihop oss efter en vecka på Öland, gjorde en heja-jenny-skylt och en heja-fia-skylt och styrde Volvon mot Värnamo för att kolla på alla grymma damer som skulle göra upp om SM-guld i masterklasserna.

Vi velade lite kring om vi skulle stannat en dag till på Öland men med så himla många fina vänner i startlistorna bestämde vi oss för att det var roligare att dra iväg och vara hejaklack. Himla tur det – för det var verkligen en spännande uppgörelse i D30 med grymma vännen och klubbkompisen från IKHP, Sofia Ödéen och Merve Müller från CK Master i en fight om guldet som inte avgjordes förrän strax innan målgång.

Anders, Veronika och Jimmy. Och killen i blåa kepsen och farbrorn vid björken. Och supporterskyltar och Jimmys 26″-hoj. Alla ska med!

Merve Muller Mountainbike-SM Starka, grymma, coola Merve Müller. Såhär såg det ut inför varvningarna – hon låg en bra bit före Fia.

Sofia Ödéen MTB SMNågra sekunder senare swischade Fia förbi med ett fighting-face.

På toppen av klättringen upp från Borgen-arenan var Fia nästan ikapp igen men Merve drog ifrån igen nedför. Sådär körde tjejerna på repeat genom alla varven, sjuuukt spännande för oss i publiken!

Jag gissade på förhand att det skulle stå mellan Merve och Fia och visste liksom knappt vem jag skulle heja mest på, det är två himla fina brudar det där. Efter första varvet låg Merve först och Fia en sisådär tio-tjugo sekunder efter. Fia knappade in i branta uppförsbacken efter langning men sedan drog Merve ifrån igen och när det var dags för målgång trodde vi alla att det var Merve som skulle komma först i mål – men någonstans efter sista förvarningen hade Fia dragit om och kunde cykla hem SM-guldet. Så himla coolt, är så glad att vi var på plats och fick se den showen!

Många andra tjejer körde himla bra också. I D40 rejsade goaste Linda med ett smajl på läpparna och vännen Jenny körde kanonbra och starkt hela vägen. Tänk – det var riktigt roligt att stå bredvid och heja på, att se hur de andra kämpar och fightas och tar i missar man ju när man är med själv, det är tokigt inspirerande att vara publik.

Linnea som tog SM-guld i sprinten dagen före XCO-loppet jobbar sig uppför backen vid arenan. 

Linda, goa Linda. Grym tjej som hållt på med cykel läääänge och som jag lärde mig mycket bra från när jag var rookie. 

Therese Lindqvist klättrar uppför backen på väg till SM-guld i D40. D40 startade tre minuter efter D30 och hon körde in den marginalen, snacka om stark! 

Jenny kopplar på fightingfacet uppför. Så himla kul att se henne köra starkt och bra, heja! 

Fias systerdotter är väl den sötaste hejaklacken någonsin!!!

Strax efter varvning, tjejerna är på väg in på tekniska stigar strax efter publikplatsen på arenan. Det ser ju platt och lätt ut på många av bilderna jag har tagit men inne i skogen finns det både berghällar, hopp, dropp, branta utförslöpor och tuffa klättringar.

Full fart på Melker som sprang runt för att hitta bra platser för att heja på Jenny!

Guldcoachen Sam sprang mellan langning och teknisk zon för att serva Fia. 
Guld, silver och brons i D30. Sofia Ödéen från IKHP, Merve Müller från CK Master och Lisa Olofsson från Gävle CA.
Guld, silver och brons i D40. Therese Lindquist från Kolmården MTB, Helen Nilsson från CK X och Åsa Karlsson från  Borlänge CK.

Guld, silver och brons i D50. Maria Sedemark från MTB Täby (notera världsmästartröjan!), Helena Lindh från Härnösands CK och Eva-lena Lehikoinen från Borlänge CK.

Sveriges starkaste master-cyklister på pallen. GRATTIS, grymma tjejer!!! Här finns resultaten för dig som är nyfiken.

 

 

 

 

10
  1. Hade så gärna varit där och tittat och hejat! För övrigt får ni i Jkpg ta och arra ett EuroMTB el liknande snart igen. Tack på förhand 😉

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också