Cykelvård på torpet

I går kväll blev det cykelvård på torpet. Min Scott Spark RC 900 World Cup 2017 är såld och ska flytta till Linköping alldeles snart och jag kom på att det är rätt bråttom att ta tag i den där sista tvätten som ska göras innan den går iväg – en vill ju inte bli liggandes på BB och känna sig stressad över att behöva åka hem och tvätta cykeln. Förstås skulle ju Jimmy hjälpa mig om det krisade men jag gillar det där sista pysslet – att säga hejdå till en MTB man gillat att köra och se till att nästa ägare får en cykel som är riktigt fin.

Jag är så fenomenalt tjock och höggravid just nu. Vill vräka bebis men har man bott någonstans i över sex månader har man ju besittningsrätt och bestämmer själv när man vill flytta så det är bara att gilla läget och inse att jag inte kan köra MTB alls just nu. Ypperligt läge att lägga tid på tvätt!

Lägg inte vattenslangen på marken om du är i vecka 40. Bara gör det inte. Det tar typ fem minuter att ta upp den. 

Rosa verkar vara grejen när det gäller tvättgrejs btw. Min MucOff börjar ta slut (har dock mer i dunk) så jag plockade fram en flarra jag fick i vintras. 

Jag har verkligen tyckt om den här hojen. Men jag har inte kört skiten ur den, av naturliga skäl, det känns ju lite konstigt att skicka iväg en hoj innan man verkligen kört den så maxat som man kan. Men bra är den, ramgeometrin som Scott introducerade i år är stabil men ändå sådär härligt rapp och lekfull, och att köra OS-vinnande hoj med fullgung när en är på smällen – det är awesome. Dessutom tycker jag designen var snygg – älskar att det bara är svart och gult och att gaffelbenen är svarta. Ni som klurat ut nästa års modell vet ju att det blir en annan färg och annat märke på framgaffeln.

Friserad diskborste – bra grej till tillexempel kassett.

Snart dags att hämta en ny tandborste i badrumsskåpet, den här har gjort sitt nu. Förresten – spraya aldrig avfettning direkt på cykeln, spraya på tandborsten och borsta sedan rent. En vill inte ha avfettning i lager och såntdärnt. 

Snodde lite av Jimmys finaste bilschampo. 

MucOffen sprayar jag direkt på hojen, den är inte lika stark som avfettning. Men jag låter det inte sitta länge innan jag tvättar bort. 

Nu är stigmumsarmaskinen anno 2017 ren och fin. Och skicket är helt fenomenalt eftersom den gått så få och gravidförsiktiga mil. Idag ska jag byta till originalstyrstam, sadel och däck och så ska jag ta bort pedalerna och min flaskhållare och se till att allt är tiptop – sedan får den åka till min fina samarbetspartner på cykel, Sportson i Jönköping, och vänta på sin nya ägare.

 

 

8
  1. det kan ju vara lite vanskligt att köpa en begagnad mtb. Speciellt en riktigt påkostad fullgungare. Men i det här fallet tror jag att köparen gör en riktigt bra affär.

    1. Gravidkörda hojar är verkligen bra köp. Har ramlat noll gånger och kört fint och försiktigt – Mia som köper den får i princip en ny cykel 😎

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också