Vardagsrullet

Vi har haft en väldigt fin vecka med en vardag som rullar på ganska bra och rutiner som börjar sätta sig. Lovis firade tolv veckor i fredags och det är så fint och spännande att följa hennes utveckling, det händer nya saker varje dag. Att vara mammaledig är himla mysigt och just den här veckan har varit ganska lugn. Vi har rullat kortare promenader i varierande terräng och i makligt bli-av-med-förkylningen-tempo och vi har hängt ganska mycket hemma.  Vi rullade vagn i Kaxholmen medans min moster, syster och mina kusiner var och repade enbärsris till drickat som vi i vår familj gör till varje jul och påsk. Gammelmorfars recept som gått i arv lääääänge. Hade cityvagnen och gick nedåt Landsjön och tog några bilder vid Hunnerydsbadet.

Vårt fina cykelfrö åker bil i sin lite för stora mössa.

Vi är liksom alltid på väg med grejer. Cyklar, träningssaker, skidor, friluftsprylar och nu – vagnar. Jag väljer alltmer sällan den “vanliga” vagnen, vår löpvagn är så himla mycket bättre men ibland när vi ska till stan rullar vi cityvagn för att smälta in litegrann.

Bytesdjuren. Wombaten, Nullredjuret (dansk design, nullre betyder gosa) och tittsnuttisen. Bra att snacka med när man får ny blöja.

Vi saknar ungefär alltid en strumpa. Bebisar är specialister på att tappa dem. Iallafall min bebis, men jagmisstänker att hon inte är unik.

Mormors porslinsblomma blommar i köksfönstret. Önskar jag kunde ringa henne och berätta om allt som händer nu.

Nappflaskor, nappflaskor, nappflaskor. Diska, diska, diska. 

Babygymmet är en bra grej. Här kan man ligga länge och prata med saker, sträcka sig efter grejer och öva sig på att vända om. Den dumma axeln är i vägen, men snart rullar hon nog över till magläge av sig själv. Är överdrivet stolt. 

Såhär ser det för det mesta ut när vi promenerar, är så himla glad att vi fick den där grymma vagnen av cykelfrömormor. Jag kan gå vart som helst med den känns det som. Ser ni det där lilla röda huset där framme förresten? Det var ett av mina drömhus när jag var liten. Tänk att jag bor i ett annat drömhus alldeles i närheten nu, med en hel liten familj, det är jag så glad för. I packväskan har jag kamera och bebismat – ersättningspulver och termos med kokt vatten i en liten fjällräven Kånken. 

Dåligt med cykel och träning och sånt där den här veckan – men inte så mycket stillasittande ändå. Jag hoppas på lite mer svett och endorfiner nästa vecka men vilar lite extra för att bli av med förkylningen ordentligt.

 

5

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också