Peppen på att bli med podd

Vi blir med podd

Det surras om poddar överallt – visst kommer det att bli trendigare än någonsin 2018? Det poppar dessutom upp cykliga poddar och det verkar vara fler på gång, hur kul som helst – man kan liksom inte få för mycket av cykelsnack, eller hur?

Ni som följer mig på instagram och kollar stories kanske såg att jag fick hem en kartong med en Yeti i förrgår, som jag förväntansfullt öppnade när cykelfröet somnat om kvällen. Det var förstås enkelt att räkna ut att det är podd på gång och att jag är oerhört pepp, glad och förväntansfull inför blogg- och poddåret 2018.

För ungefär ett år sedan var jag på blogg-unconference i Åre och det var extra roligt att cykelbloggkollegan Helena också var där, jag såg fram emot att träffa henne och snacka cykelblogg och jag blev extra glad när hon frågade om jag inte ville starta en podd med henne.

Första gången jag träffade Helena på riktigt – med leriga ben och efter Billingeracet 2014.

Svaret på frågan var ett självklart ja – jag blev tokglad – såklart jag vill podda cykel med Helena, och vi gjorde upp en plan för avsnitten och vi pratade med Lisa Fahlåker & Annika Myhre som gör Att resa-podden och fick många idéer och tips. Och så åkte vi skidor – det var roligt, snorsportigt och peppigt: två cykelbloggare som planerade podd, pratade blogg och vintersportade.

För ett år sedan fanns det inte så många aktiva poddar kring cykel. Under året som gått har det tillkommit poddar i cykelvärlden och det kommer säkert att komma fler. Det är superkul och vi tror med all säkerhet att det finns plats för många poddar, precis som det finns plats för många bloggar. Helena och jag är grymma på cykel och har olika infallsvinklar och vi kompletterar varandra och det behövs lite fler tjejer i en annars rätt mansdominerad cykelvärld – det kommer att bli så spännande och jag är så pepp och glad över det här projektet.

Ni som följt med under 2017 kan nog gissa varför den där podden med Helena och mig inte drog igång direkt efter Åre-resan. Förstås – den där galna graviditeten, jag orkade inte ens prata om det jag älskar allra mest över Skype, jag var så utslagen av att tillverka cykelfrö. Och sedan kom de första småbarnsmånaderna – men så äntligen i mellandagarna beställde vi utrustningen för att kunna fixa vår podd och nu är det på gång. Vi har avsnitten planerade men ni får förstås mer än gärna önska er infallsvinklar och diskussionsämnen.

Och förresten – när jag ändå har en så himla bra mikrofon kommer jag att passa på att bjuda in lite folk till mig och prata cykellycka, mjölksyra & äventyr. Jag frågade med pirr i magen den första gästen i förmiddags och hen sa ja. Ni kommer att gilla massor när den kommer – men först ska Helena och jag få knas på tekniken. Kul, eller hur? 

 

13
  1. Skönt med slänga jante-attityd! Stå för att ni är bra på hoj! 😊👊🏻👊🏻 Vi tjejer behöver mer sånt! Och som du skriver: mycket grabb i cykelvärlden! Blir kul med pod! 🤗

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också