Om att vara ledigare än någonsin och fyra andra fina saker

Hej kära ni,

Vet ni, jag är helt ledig just nu. Alltså, helt sprillans ledig från precis allt digitalt, allt jobb och allt som hör till det, ledig från det mesta utom det som händer analoga värld. Det är den första fina saken jag tänkte berätta för er, och så fyra andra alldeles vanliga grejer som är finfina nu.

  1. Att vara helt ledig. HELT ledig. Ledigare än någonsin. Hela januari ut. Sedan börjar jag jobba igen och jag är så tokigt peppigt förväntansfull och glad över det, för då är jag min egen chef och jag får kombinera det bästa av två världar. Att jobba med roliga saker och att vara mamma. I början blir det en dag i veckan och varje månad ökar jag lite på jobbet och Jimmy på pappaledigheten. Jag har en riktigt härlig magkänsla kring att starta upp igen och ser fram emot att frilansa med kommunikation, grafisk form och blogg- & textproduktion. För min egen räkning och för kunders räkning – och jag är himlastormandes öppen för förslag om du eller någon du känner vill jobba med mig. Superlängt på att blogga som vanligt igen också – det är faktiskt en utmaning att inte skriva ett inlägg om dagen, att blogga är ju bland det bästa jag vet.
  2. SNÖÖÖÖÖÖÖ! Vi gör grejer utomhus i snön. Med vänner. Med lilla familjen. Med löpvagn, med skidor, på is och i skogen. Med varm choklad och kaffe i termos. Lågintensivt och högintensivt. Hemma och en bit bort. Himmel och pannkaka vad härligt det är att vara ute om vintern, är så överpeppigt lycklig för att vi fått snö och minusgrader.
  3. Digital energi. Jag har funderat över vad jag vill med min begränsade tid på internet och sorterat bort det som inte ger energi. Jag har liksom varken tid eller lust att följa saker som inte boostar mig med bra grejer, god stämning, inspiration och härlig känsla. Det är ju ändå en fin grej med sociala flöden – du bestämmer själv vad du vill se, vem du följer, vad du ska läsa och vad du lägger tid på. Just nu vill jag ha feelgood online och då ser jag till att jag får det. Lägg lite tid på det du också – sortera bort det som inte ger något, det blir så himla mycket finare att koppla upp sig då.
  4. Cykelpodden som är på gång. Att jag och Helena ÄNTLIGEN börjar podda är jag överpeppigt megapepp på. Vi har testpoddat, lärt oss tekniken och jag ska nog skicka ett gäng blommor till Helena för att hon tagit på sig att lära sig klippa och fixa och ordna – jag hinner liksom inte med det. Eller – jag tar mig inte tid till det, för den lilla extra tid jag har lägger jag på att göra sakerna i punkt nummer ett och fem.
  5. Pannbenet är tillbaka och träningen går riktigt fint! Sakta, men sådär härligt säkert. Jag blir starkare för varje pass och sist jag var ute och sprang med Lovis i Thulevagnen fick jag för första gången syn på en backe, rynkade pannan och tog fram mitt arga back-face, mumlade “nej, nu ska du få vad du tål backjävel” och mosade uppför. Maxpulsmagi, så sjukt jobbigt men så sjukt härligt efteråt. Jag älskar backar och jag älskar att träningen går åt rätt håll. Mitt träningsupplägg går ganska enligt plan med vissa justeringar och trainern går varm när cykelfrö har sovstund om tisdagar och torsdagar.
7
3 comments

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like