VLOGG: Min plan för att hitta cykelformen post partum

“Som cyklist och nybliven mamma till en nu tre veckor gammal liten kille skulle jag gärna vilja veta ännu mer om ditt träningsupplägg för att komma tillbaka till cyklingen igen? Vilka erfarenheter har du om bra sätt att komma igång de första månaderna innan efterkontrollen och hur ser dina fortsatta planer ut? /Karin”

Vet ni vad? Jag kan absolut ingenting om träning post partum – jag har förstås lärt mig en del, som att mammamageövningarna är pisstråkiga, att min magmuskeldelning verkar gå ihop fint, att det finns massor av möjligheter att träna men att sömnbristen begränsar mig. Jag har också lärt mig att ingenting blir som man tänkt sig men jag har ändå lagt en enkel plan för att komma i form, en plan som jag ska förfina lite genom att be någon med koll på cykelträning om hjälp. Men – eftersom jag fick en läsarfråga kring det hela kommer här en vlogg (oklippt och ofixad, bara filmad rakt uppochned, klippa film finns inte tid för) och en plan.

Planen för dig som inte orkar kolla klipp är som följer:

Tisdag: intervaller på trainer
Torsdag: intervaller på trainer
Lördag alt söndag: längre cykelpass utomhus
När cykelfrö ligger i babygymmet eller håller sig busy med att leka: mammamageövningar, stabilitetsträning och styrka. Carpe tillfällena och blanda lek med nytta tänker jag.

Enkelt. Lagom mycket. Görbart. Och så himla skönt det är att ha gjort en plan. Boooom – nu åker vi!

9

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like