Cykelfröets vintergarderob – att klä en bebis för kyla

Hur klär man en bebis när det är minusgrader ute?

Så stod jag plötsligt där, med världens finaste lilla bebis, kyla i antågande och en längtan att komma ut och röra på mig oavsett väder. Jag ville ha mitt barn i bärsele och i löp/cykelvagn och jag hade inte en aning om hur jag skulle klä henne. Fast – egentligen visste jag ju redan allt; även små människor ska ha lager på lager och ett bra lager ett, två och tre är a och o. Min bästa vän hjälpte mig igång och tipsade om en ullfrottéoverall som hon använde mycket till sina barn och som blivit oumbärlig som ett ytterplagg i bil och som ett mellanlager i vagn och sele. Jag tänkte passa på att berätta hur vi har kittat upp vår älskling för att hon inte ska bli kall på våra äventyr. Och jo – det är med kläder som kostat lite, men alltså, hon är värd det bästa.

Lager ett:

Randig sparkdräkt i ull från Polarn o Pyret. Hur fin som helst och supersmidig. Har även ett tvådelat set från Fix/Lindex, med body och byxa i merinoull. På fina små fötterna har hon tunna ullstrumpor från Polarn o Pyret.

Bebis underställ Ullstrumpa Polarn o Pyret Bebis kyla

Lager två: 

Overall i ullfrotté från Polarn o Pyret. Vi har två av den här, en lite tightare grå som hon börjar växa ur men som fortfarande funkar och en lite större som hon kan ha hela våren. Det fina med den här är att den kan vara mellanlager – men vi använder den också över vanliga kläder när bebisen sitter i babyskyddet – med filt över när vi bär henne ut till bilen.
På händerna har hon Polarn o Pyrets magiska vantar och på fötterna ett par ullfrottésockor.  De har blivit noppriga av daglig använding sedan i höstas men håller värmen lika fint för det.

Ullfrottesockor Mössa Polarn o Pyret

Lager tre:

Dunoverall. Jag letade länge efter en bra overall till överkomligt pris och den här var perfekt. Varm, dunig och med mysig flossad insida. Och så kan man ta av luvan, många overaller jag kollat på hade fast luva och jag ville kunna ta av den. Det är topp med luva när det är kallare dagar men oftast behöver vi den inte och för varm bebis är inte heller bra, lagom is key. En bra grej med overallen är också att det går att stänga till arm- & benslut. Den kommer från H&M och den var lite stor när jag köpte den men hon växer ju så det knakar. På huvudet har hon en vindtät mössa från Polarn o Pyret (alltså ni hajar ju att det är en favoritaffär).

“Näe mamma, sluta fota nu, vi går ut, jag är VAAAAARM”

Det här har funkat super för oss den här vintern – nästa vinter kan bäsi gå själv och då väntar nya klädutmaningar och ett kraftigare lager tre behövs. Det är svindlande att tänka att hon inte kommer att vara bebis utan ett litet barn som kan springa omkring alldeles själv nästa vinter.

3

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också