Cykla gravid, hur var det nu igen?

Processed with VSCO with f2 preset

Sara tränar med en fin kula på magen, precis som jag gjorde förra våren och sommaren och hon ställde tre frågor till mig om just det här med att cykla när man är gravid efter att ha lyssnat på poddavsnittet om att vara en förälder som tränar . Jag fick fundera litegrann, hur var det nu igen – man glömmer fort och för min del känns det ju som att det är tur, jag var ju inte alls bra på att vara gravid, det var så himla jobbigt på många vis. Jag skrev ju mycket om det och här finns ett inlägg specifikt om att cykla gravid och varsågod fina Sara – svaren på dina frågor:

  1. Tyckte du det var obehagligt att trampa så att låren gick upp mot magen?
    Nej, just det tyckte jag inte var så obehagligt, mest otympligt, däremot fnissade jag ofta åt hur det blev att man cyklar med benen utåt, många gånger har jag sett män med kalaskula sitta sådär på hojen och tänkt att de borde göra en bikefit och inte alls förstått att benen går utåt för att magen är i vägen. Det jag tyckte var obehagligt var hur det kändes precis under revbenen, där var jag öm och svullen.
  2. Hur justerade du din MTB för att få plats med magen, höjde du styret?
    Det är ju lustigt men min MTB behövde jag inte alls justera fastän jag fick gigantisk mage. Jag körde sista preggopasset på den i vecka 35 med samma rejsiga inställningar som vanligt. Däremot min landsvägscykel som satt i trainer – den vände jag upp styret på för att få en mer upprätt sittställning.
  3. Kläder att träna i när man är gravid, hur ska en tänka? Det känns ju sådär att lägga pengar på något man kommer att använda en kort period.
    Word – det känns inte alls kul att lägga pengar på något som används så himla kort period. Jag hade ett par träningstights från 2XU som jag använde i princip jämt, de åkte tvättmaskin och snabbtorkades vareviga dag för de var mina skönaste, både till promenad, den lilla träning som blev av och att bara gå och drälla i. Något jag använde så mycket kändes värt. Jag kunde cykla i mina vanliga cykelbyxor (inte alla, men hade några modeller som var såpass elastiska att det funkade med magen) och så körde jag i vanliga cykeltröjor en storlek större än normalt. Jag köpte enbegagnad gravidcykeltröja som jag använde litegrann också. Om man tycker att det är mycket pengar kan man ju alltid kolla om man kan köpa något begagnat eller köpa nytt som man kan sälja sedan och vanliga överdelar (inte cykeltröjor) är ofta såpass stretchiga att de funkar över preggomagen.Gravid vecka 33

Tänk att det var Lovis som låg där inne i megamagen, det var verkligen värt allt strul, att vara hennes mamma är underbart. Många kvinnor säger att de saknar sin mage, för mig är det en lättnad att inte ha den kvar, jag har inte saknat graviditeten en enda sekund.

Har du förresten tips till preggoläsare? Dela gärna med dig i kommentarsfältet <3

 

 

1
2 comments
  1. Tack snälla du! Va märkligt, min mage gillar verkligen inte alls tryck underifrån. Redan i början av graviditeten var det obehagligt med byxor för det ökade illamåendet om något låg emot magen. Det där med att faktiskt ändå lägga pengar på kläder som passar har visat sig mycket klokt. Jag har köpt ett par preggotights nu och det var bland det bästa jag kunnat göra. Allt känns mycket bättre i dem.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like