Missa aldrig en träningstävling

Klubben jag kör MTB för, IKHP, är kung och drottning på att anordna cykeltävling. Det spelar ingen roll om man är med och fixar ett EM för proffs eller om man grejar ihop en liten träningstävling för klubbens medlemmar – man går all in och gör det så oerhört bra.

Under sommaren har det funnits flera tillfällen att rejsa sig trött för skojs skull med klubbkompisarna. Jag känner mig ofta som en outsider eftersom det inte dyker upp andra damer och jag önskar så att fler damer skulle dels prioritera TT-tillfällena och dels våga vara med för det är bland annat följande:

  • Väldigt roligt
  • Oerhört utvecklande
  • Prestige- och kravlöst men ändå utmanande
  • Bästa tillfället att bli tokigt mycket bättre

Några somriga onsdagskvällar har jag fått sätta nummerlapp på cykeln och köra mig trött. Den första gången på Stensholmsspåret var jag lite orolig för jag hade inte kört banan innan och trodde jag skulle tycka den var svår. Funderade faktiskt på att skita i det, hjärnspökena fick för sig alla möjliga saker som ALDRIG händer, typ att någon skrattar åt en, ägnar tid åt att tycka att man är dålig eller döma en för att man inte är sitt snabbaste. På riktigt – folk skiter i allt sånt där, det enda som verkligen värderas och går till historien är att man kom dit och var med.

Den andra gången på Stensholm kände jag att det hänt mycket sedan sist. Jag körde snabbare, säkrare och bättre. Inga hjärnspöken, bara kul. Den tredje gången på Stensholm hade jag fipplat med inställningar och det kändes som att jag körde fel cykel och ett däck med för lite luft höll på att kränga av i varenda kurva och jag fick jobba för att inte kliva av – jobba för att hitta peppen att göra det allra bästa med de förutsättningar jag hade. Och det gick vägen – jag fullföljde.

När vi rejsade på IKHP, och körde en av banorna som ska användas på Huskvarna MTB Tour i början av sommaren hittade jag liksom självförtroendet att tävla och inspirationen att bestämma mig för att köra XCO nu till hösten. Det kändes så jäkla bra att jag drog ett extra varv på banan fastän jag kört klart. Det fina med TT – man kan korta eller förlänga som det känns bäst för den egna träningen ska bli bra.

Du anar kanske vart jag vill komma. Jag skulle vilja slå mitt allra varmaste slag för att du ska våga hänga på när någon fixar TT. Eller kanske fixa en själv. Det finns knappt bättre sätt att testa på tävling och bli bättre. Man utmanar sig själv på ett helt annat sätt när man har ett visst antal varv att jobba igenom på träningstävling. Och så förstås – återigen- det är så tokigt roligt.

Summa summarum: missa aldrig en träningstävling om du får chans att köra eller göra en. Bara gör det inte, du kommer att gilla det, jag lovar. 

 

3
  1. Vilken fin bild! Kan inte mer än att hålla med dig och önskar att det fanns lite mer träningstävlingar här. Får kanske ordna en själv som du skriver för det är den bästa träningen i bland!

    1. Jaaaa, fixa själv! Det är plättenkelt, man behöver ju inte ens nummerlappar – dra ihop ett gäng, bestäm en bana, bestäm antal varv och KÖÖÖÖÖR 😀

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också