New shoe day

Nya skor

Mina gamla skor hade gått på tok för länge, jag sliter ju gärna ut mina grejer ordentligt. Kan ha varit tre säsonger sedan jag unnade mig nya skor och förstås gick de åt fanders några dagar innan Huskvarna MTB Tour och att på kort varsel få fram exakt sådana jag ville ha var ett pussel som till slut löste sig.

Jag gillar dem mycket, det är samma modell som mina gamla fast designen är uppdaterad till det snyggare. Svartvitt, älskar’t för det matchar ju allt. Det är också en prisvärd men bra sko – och jag som springer omkring mycket i mina skor när jag bloggfotar och coachar tycker det är skönt att inte ha den allra hårdaste sulan, dessa landar på en sjua i graderingen. Hårt men funkar att gå i litegrann.

Det är lite pyssel med nya skor. Jag har gjort det många gånger och tycker det är ganska lätt men det är kanske inte helt självklart. Kolla här:

Jag skruvar fast dobbarna där fram. Extra grepp, extra najs – lätt att skruva med verktyget som medföljer.

Sedan tar man ut innersulan och klistrar det medföljande klisterarket över hålet i sulan. Då kommer det inte in vatten. Lägg tillbaka sulan efteråt och det är fix och färdigt.

Här finns massa bra hjälp för att pass in spd-klossarna bra. Man skruvar fast dem i hålen förstås. Om det är kolfibersula brukar det medfölja en genomskinlig klisterlapp att ha som skydd mellan kloss och sula. Den brukar lossna men det är värt ett försök.

Nya, fina klossar till nya och fina skor.

Skruva fast. Multiverktyget fixar biffen. Dra åt hårt, men inte för hårt. Lägg gärna lite fett mot eventuellt knak innan du skruvar. Jag hade samma skomodell tidigare och kunde jämföra och sätta klossen på exakt samma ställe som jag provat ut att jag trivs med.

Sprillans ny vs supergammal. Lite skillnad. Man ser förresten sprickan under skon också. Är rätt imponerad av hur länge de hållt ändå, mååååånga timmar på och av cykel. Är skitnöjd, att gå för samma modell igen kändes gött.

Hur är du med skor? Köper du nya innan du kört sönder dina gamla eller gör du som jag och kör pjucksen hela vägen in i kaklet? Och väljer du samma modell som innan eller testar du nytt? Jag är alltid nyfiken på hur du som läser gör, jag lär mig ofta lika mycket av dig som du gör av mig.

4
  1. Än så länge har jag inte hittat de perfekta skorna, så jag byter varje gång jag köper nya. Dock gillar jag att slita på grejerna, så det lär ta några år innan jag hittat rätt 😉

  2. Jag gillar att göra en massa olika saker och är skeptisk till utrustning med ett enda användningsområde, men håller trots det på och nöter på mitt första par cykelskor. Vad är dobbarna till för, att cykla eller gå med?

    1. Dobbarna ger lite bättre grepp när man måste hoppa av hojen. Jag gillar också att göra massa olika saker men älskar specifika och ändamålsanpassade prylar, det blir ju så mycket bättre upplevelse! 😎

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också