Hälsokontroll via blodprov – Medisera kollar upp mina värden

Hälsokontroll via blodprov från Medisera

STOLT REKLAMSAMARBETE MED MEDISERA: HÄLSOKONTROLL VIA BLODPROV

Häromveckan beställde jag en stor hälsokontroll via blodprov från Medisera. Inte för att jag på något vis mår dåligt, men jag var nyfiken på hur mina värden ser ut. Jag tränar mycket, sover lite dåligt, har en kropp som ganska nyligen tillverkat ett nytt liv och kämpat med att försöka göra mat till det nya livet, jag slarvar ibland med maten och vet att sömnbristen som kommer med mammalivet gör att jag återhämtar mig en gnutta långsamt.

Jag ville veta om det bidrog till att något var i obalans, man är ju liksom alltid nyfiken. Jag äter inga tillskott regelbundet, i perioder äter jag järntabletter och magnesium – annars satsar jag på att äta bra mat, aldrig lightprodukter, alltid riktigt smör och fet mjölk och vanlig grädde och mycket bra, svenskt kött och ekologiska grönsaker. Inga shakers, inga återhämtningspulver, inga konstiga proteingrejer, bara vanlig mat. Jag mår bra överlag och märker inte så mycket av den nedsättning jag har i immunförsvaret just nu. Ni som följt mig länge vet ju att jag har en liten brist av ämnet Alfa-1-antitrypsin vilket gör att jag lättare blir förkyld och drar på mig infektioner.

Det funkar väldigt enkelt och smidigt att göra en koll via Medisera. Jag beställde en Hälsokontroll stor via www.medisera.se och sedan åkte jag till närmsta provtagningsställe och härjade lite med personalen där. Jag och nålar är en rätt hysterisk kombo men det funkar om jag får ligga ned på en brits och efter att ha förklarat det för tjejerna på provtagningen i Falköping hjälpte de mig och provet gick lätt som en plätt.

Den stora hälskontrollen innehåller 38 olika analyser och ska egentligen lämnas på fastande mage. På grund av livet kunde jag inte göra det utan jag fick lämna på eftermiddagen och då hade jag varit tvungen att äta för att orka dagen förstås men vi fick bra svar ändå. Förstås hade det varit det bästa om jag lämnat på morgonen innan frulle men ibland får man ju inte ihop det.

Två dagar efter blodprovet plingade det till i min mobil. Det var ett sms som berättade att min analys var klar och att jag kunde logga in på min journal för att kolla in svaren och samtidigt läsa mitt läkarutlåtande. Plötsligt blev jag lite nervös – tänk om något inte var som det skulle nudå? Jag var på väg till ett coolt event i Jönköping och funderade ett slag på att vänta med att kolla ifall något skulle vara knäppt och knasigt men bestämde mig för att checka av direkt.

Medisera hälskontroll

Jag loggade in direkt och kollade. Började med läkarutlåtandet och blev snabbt lugn – alla mina prover hamnade inom referensvärdet utom ett: järn. Och så suckade jag lite åt mig själv, här går jag omkring och är snortrött och så kanske lite av den tröttheten beror på att jag har järnbrist igen, jag får ju det med jämna mellanrum. Skönt att bli påmind om att det var dags att åka förbi apotetet och köpa järntabletter. Också väldigt skönt att allt annat såg bra ut – lite high five liksom, tänk vad långt man kommer på alldeles vanlig mat.

Läkarutlåtande Medisera

Efter läkarutlåtandet scrollade jag igenom mina provsvar. Grön markör för provsvar som hamnade inom referensvärdet och röd markör för det provsvar som låg utanför referensvärdet och enkel navigation för att läsa mer om det man var nyfiken på.

Jag tyckte det här med att göra hälsokontroll via blodprov var väldigt smidigt. Ett blodprov – inga frågor, snabbt svar och kompletterande information från läkare. Medisera erbjuder olika sorters hälsokontroller via blodprov och möjlighet att testa sig för allergier och celiakli samt d-vitaminbrist och lite annat smått och gott. Skulle det vara så att något gravt avviker en läkare upp och ger vägledning.

Det enda som var en gnutta krångligt var att mitt närmsta provtagningsställe låg i Falköping, en och en halv timme enkel resa med bil hemifrån. Det finns ganska många provtagningsställen dock så chansen är ju att du inte behöver åka riktigt lika långt som undertecknad lantis och vet du – några timmar egentid bakom ratten genom Småland och vidare ut på Västgötaslätten känns rätt lyxigt när man är småbarnsmorsa.

Off topic förresten – men min mobil, jäklar vilket hårt liv den lever. Klåfingriga småbarn och härjig mtb-cykling, den är alltid med och jag gör av med skärmskydd på löpande band, det är visst dags för nytt snart igen!

 

3

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också