När vi invaderade en friluftsbutik: familjen & trehundramil-tjejerna på Uthuset

Min syster Helga och hennes kompis Sabina ska vandra en sväng på Nya Zeeland. En liten tur på sex månader och trehundra mil. Jo, ni läste rätt – TREHUNDRA mil, hela leden Te Ararora som sträcker sig över båda stora öarna och verkar helt galet storslaget. Mamma fixade så Uthuset i Skärstad som jag tidigare skrivit om höll lite extraöppet när både Helga och Sabina (som kommer från Västerås) var i småländska krokar samtidigt och vi hängde förstås på.

Hela familjen invaderade, Lovis mormor, jag och Jimmy och så Lovis förstås, och Helga och Sabbe – vilket party. Lovis tyckte det var superspännande men vi var där så länge att vi hann med både matpaus i trappen och en stunds tröttmys med Lovis egen Spotifylista en stund. Hon får inte kolla på film, TV och skärmar ännu, men hon får lyssna på musik och hålla i telefonen när den spelar.

Här kommer ett gäng bilder från en fin kväll på Uthuset. Tack för att vi fick hänga på när det skulle väljas äventyrsutrustning!

Trehundra milHelga och Sabina. Coola jäkla tjejer minsann – ser söta ut men klarar typ av vad som helst. Sex månader till fots på andra sidan jorden tillexempel. De åker den nionde oktober och sedan får vi klara oss med Lovismoster på Skype i ett halvår, ojojoj.

Man blir trött av att shoppa friluftsgrejer. En stunds gos på golvet sitter fint.

Och så blir man ju hungrig av att handla friluftsprylar. Tur att Lovis alltid har sin fjällräven med käk och förnödenheter med sig.

Välja kök. Lite att fundera på, en kastrull och en stekpanna eller två kastruller? Kaffe? Gröt? Laga två grejer samtidigt? Steka i kastrull? De bestämde sig till slut och beställde hem ett bra kök.

Denna kängan. JAG VILL HA. Det är bara det att jag kommer inte slita ut mina Lundhags Professional High än på evigheter så jag behöver ju inte dessa men de är så fina. Eller hur?

Utsikt från Uthuset över Skärstadal. Vackert hemomkring, det är så vackert här.

Habegär igen. Den här bärstolen från Osprey alltså, sjukt skön att ha på ryggen. Till och med jag som avskyr att bära på ryggen tyckte det kändes gött. Vi köpte den inte men funderar på det.

Helga köpte en blå Osprey i dammodell. 

Sedan ville Lovis sitta bärstol igen.

Jag vet inte hur många bilder jag tar på Lovis som skulle kunna vara helt amazing men de blir suddiga. Autofokus. Gah. Tror jag måste be någon duktig vän om en kurs i att fota ordentligt.

Vi köpte med oss lite pinaler också. En liten muurikka, tre sporkar och ett gäng ClifBars. Bra skit. Tack Uthuset för att vi fick komma och invadera.

 

11

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också