Saker jag har gjort i helgen

Söndag kväll och jag gör ett litet undantag från min nya grej – att inte sitta med datorn om kvällen. Det gjorde jag alltid innan jag blev mamma, det var mitt sätt att varva ned och min tid att skriva av mig på. Nu är det mycket annat och jag behöver varva ned tidigare och på andra vis och därför blir det sällan jag sitter om kvällarna och skriver inlägg till dagen efter så som jag tycker väldigt mycket om att göra. Det finns en tid för allt och skärmtid om kvällen är inte nu – det passar mig bättre med skärmfritt och försök att komma tidigt i säng. Men äsch – jag tänkte ju berätta vad jag gjort i helgen, inte skriva massa annat.

 • Plockat svamp med min syster. Vi är hardcore svampplockare som har fått lära oss mycket om svamp av vår pappa och vi fyllde korgen med allt från vanliga kantareller till trattisar och en och annan citrongul slemskivling och taggsvamp. Inget särskilt märkvärdigt men fin skörd i skogen hemomkring. Lovis åkte med i bärstolen förstås.
 • Cyklat några varv på Vistabanan med ett gott gäng från lilla byn Ölmstad. Insåg hur mycket jag längtat efter kravlösa höstrundor där alla är med, oavsett nivå.
 • Städat hemma, fixat trädgården inför vintern, planterat om kärleksört och plockat in mina kära pelargoner. Frostnätterna är här.
 • Varit hos min allra bästa vän i hela världen. Hon och hennes familj bor i Norrköping och det är så mäktigt att se mitt barn leka och trivas med hennes två fina ugnar. Kärlek.
 • Ätit isländsk lakris. Sådan där salt som är doppad i choklad.
 • Ätit hemgjord pizza med soltorkade tomater, mozzarella, lufttorkad skinka och den där svampen vi plockade.
 • Läst Lovis favoritböcker tusenmiljoner gånger. Speciellt favoritböckerna med kossor i.
 • Avslöjat mina två grymma hemlisar för familjen. Det är fint att dela fina saker med dem man tycker om alltså. Jag tycker ju om dig också och snart ska du få veta, iallafall en av dem.
 • Funderat mycket på om jag ska tävla nästa helg. Det är XCO-race på Vista och på Hallby och hemmaplan rockar ju men efter en period med sjukdom, ni vet tusen förkylningar, är jag trött och matt och i behov av uppbyggnad. Men å andra sidan – det kan bli de sista tävlingarna på mycket länge som jag kör rakt uppochned utan egna krav på mig själv, nästa år ska jag ju byta upp mig till en elitlicens. Och så blir det ju sista racen på årets stigmumsarmaskin, den ska ju iväg till sin nya ägare efteråt.

Vad har du gjort i helgen?

6
 1. Vilken fin helg du har haft! Kör tävlingarna utan krav på fart, bara njut av sista turerna och se det som ett grymt fint avslut på en lika fin säsong! eller så vilar du och tar med dig kamera och massor av peppande och hejjande på sidan om 🙂
  Jag har rastat rastlösa cykelben med att gå mycket i helgen. I snöfall, i sockersnö och lite värmande höstsol, fotat och druckit för många koppar kaffe. Funderat på allt och ingenting och njutit av en helg helt utan krav på att göra något alls. Sådana helger är fina och behövs nog mer än jag tror!

  1. Jag petade in en anmälan till den ena tävlingen, du vet på Vistabanan. Där kör man ju mer än gärna några varv med nummerlapp och nu har det ju regnat så ingen kommer ju att sätta fyr på banan med gnistor 🙂
   Låter som du haft en fin helg trots rastlösheten. Kommer att tänka på att jag alltid tycker att jag blivit starkare efter skadeperioder, det är inte kul att vila från det man älskar men alternativen bygger upp kroppen ändå.. Skönt med kravlöshet ju!!!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också