Testa, testa, testa

Test tröskel

Idag var det minsann inte vilken dag som helst utan det var testdag. Och första advent och söndag och en massa sådant också förstås – men min stora grej idag var att jag skulle göra ett konditionstest.

Vännen Anders var testledare, och det är väl ungefär det enda som kan få mig att sätta mig på en testcykel och bli stucken i fingret – att det är någon jag känner och litar på som håller i trådarna för sådant där tycker jag är så läskigt så jag vet ungefär inte var jag ska göra av mig själv.

Test laktattröskel

Upplägget är ganska enkelt. Man värmer upp och sedan ökas belastningen stegvis och med jämna intervall stannar man av och då tas ett laktat-test via några droppar blod från fingret. Till slut orkar man inte mer och då är det klart. Resultatet blir lite nuffror och zoner och braiga grejor som jag ska langa vidare till coach och teamie Jessica som gör mitt upplägg från Guided Heroes.

Hur det gick? Alltså. Jag är ganska besviken. Något är konstigt i kroppen. Kan tillexempel vara den senaste månadens stress i kombination med att jag hade sådan mensvärk att jag inte ens kunde äta ordentlig frukost och att jag faktiskt inte är tränad att kräma ur på det där viset just nu.

Det fina i kråksången återkommer vi till i vår – då ska testet följas upp med ett nytt och det är ju inte svårt att räkna ut att jag tänker mig att jag kommer att förbättra mig tills dess. Samt vara mindre nervös – för nu vet jag hur det funkar.

 

10
  1. siffror är bara siffror och något att jobba framåt mot. Spelar egentligen inte roll om de är bra eller mindre bra, men en morot att jobba vidare mot! Bra jobbat som gjorde det. Sådana tester är jobbiga som fan rent ut sagt!

  2. Så coolt, måste vara ett bra verktyg i jakten på prestanda.
    Själv har jag varit på 3h-spinning idag och sitter utslagen i soffan. Skönt trött men med tjirr i låren som kommer att störa när jag ska sova. Dom nya spinningcyklarna är utrustad med effektmätare så att man kan se hur många watt man producerar. Har aldrig testad det förr, kul och riktigt peppande när man är tvärstum i låren och det är sista fullösintervallen och man bestämmer sig för att hålla 300w i 2 minuter trots att låren skriker av smärta. Och man lyckas hålla 290mtill 330w. Bara för att siffrorna peppar. Kul grej.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också