En veckas fri hopp och lek senare

Fri hopp och lek i träningsschemat. Elna kör landsväg i Jönköpings Toscana

Det har varit svårt med motivationen ett tag. Jag har gjort mina pass lite halvhjärtat, inte fått till tävlingar jag tänkt och så kämpar jag med en ny fas i föräldraskapet som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Efter ett och ett halvt års brist på sovmorgnar och ostördhet infann sig en förtvivlad uppgivenhet och en helt ny nivå av trött – vi ser inte slutet på att inte få sova, däremot är jag relativt slut.

Vi behövde hitta på något för att lösa det och istället för att Jessica skulle planera upp en himla massa träning som jag ändå inte gjorde föreslog hon en veckas fri hopp och lek. Och Jimmy föreslog tidigare läggning även för mammor.

Jag tyckte att det där med fri hopp och lek, alltså noll planering, bara träning på impuls och känsla lät magiskt. Hade storslagna idéer om att jag skulle jaga stravor både på IKHP, Vista, Grännaberget och hemomkring, jag skulle köra massa skojig stig bara för att och hinna med helt sjukt mycket av det där jag inte hinner med annars.

Eh? Jamen ni hör ju. En vecka har ju sju dagar att planera och prioritera med på även om den inte har träningsplanering. Och är man trött drar man ju inte iväg och cyklar tvåtusen mil stravasegment en tisdagkväll.

Och så var det här med träningsupplägget – det bästa med det är ju att jag inte behöver lägga någon energi på att fundera över vad jag ska hitta på. Jag bara kollar upp vad Guided Heroes har planerat, ta ett snabbt beslut var passet passar bäst att köra och dra igång.

Utan träningsplanering måste jag ta en himla massa fler beslut själv. Först ska jag välja cykel. MTB? Cross? Landsväg? Och sedan måste jag välja vad jag ska göra. Kort och hårt? Långt och hårt? Långt och lugnt? Tekniskt? Enkelt? Backar? Platt? Jag kom snabbt på att det här med en massa extra beslut, det orkar jag verkligen inte med och saknade mitt upplägg på stört.

Beslutseliminering är en trött mammas bästa vän och träningsupplägget är en viktig del i det. Efter en veckas fri hopp och lek stämde jag av med Jessica i går kväll och rapporterade överpepp på att dra igång igen samt några grejer jag vill bättra på och ett upplägg för vilka tävlingar jag vill prioritera och nu kör vi. Från och med idag är träningsschemat tillbaka och jag är så himla glad för det. En paus var precis vad jag behövde för att bli påmind om hur mycket jag tycker om att träna med upplägget från min fina teamie och vän. Nu åker vi!

4

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också