Om Elna + arkiv

Jag jagar form. På en cykel. Det gör mig lycklig och kreativ och här skriver jag om passionen till cykellyckan och livet med träning som röd tråd.

Formcykel är en blogg om cykellycka, mjölksyra och äventyr, för det mesta på två hjul. Jag som skriver heter Elna Dahlstrand och jag brinner för cykel och för att inspirera fler att hitta vår underbara sport. Mitt hjärta klappar hårt för att köra så fort jag orkar på en flowig skogsstig med en lätt och härlig cykel. Ibland letar jag mig såklart ut på asfalten – där med förkärlek till raka, snygga led och välfungerande belgiska kedjor och oväntade skyltspurter. Att tävla på MTB är en passion, inte för resultat utan för den personliga utmaningens skull, för stämningens och endorfinckickarnas skull. I cykelstallet finns även en dirtcykel och på önskelistan står både DH och CX – man kan inte ha för många cyklar.

Jag bor i en liten by ett par mil utanför Huskvarna där hemmaterrängen finns – en fantastisk plats att vara cyklist på. Jag är tävlar för IKHP, är ambassadör för SheRides, var med och grundade SubXX och är även medlem i Jönköpings trötta harar, La Lepre Stanca.

Bloggen är en daglig dos cykel- och träningsinspiration, träningsglädje och ibland tårar och emellanåt delar jag med mig av den livserfarenhet jag har med mig i bagaget.

Bland meriter jag är stolt över är en tredjeplats i Cykelrallarn 2014, en tredjeplats i Billingeracet 2012 och Vätternrundan 2012 på 9 timmar med SubXX-tjejerna. Och såklart, D30-bronset i XCE-SM 2014. Jag sex Cykelvasamedaljer hängandes hemma – och 2015 tänkte jag köra hem en sjunde på drömtiden 3.15.

 

Jag är godkänd för F-skatt. Vill du samarbeta med mig, boka mig som föreläsare eller bara fråga någonting kan du maila elna[snabela]formcykel.se
När jag skriver om prylar, saker eller företeelser skriver jag alltid från hjärtat. Tycker jag bra är det bra och du kan alltid lita på att det är min ärliga åsikt som ventileras, mina ord och inlägg går inte att köpa. Samarbeten och produkttester är välkomna inslag, hör gärna av dig till mig om du är intresserad så utformar vi ett bra samarbete ihop. 

Jag är medlem i Better Bloggers, det svenska yrkesnätverket för bloggare.
Medlem i Better Bloggers

#jagsmygerinte

———

Formcykel & Elna i media:

Krönika i Cykelfrämjandets tidning Cykling 2015:

Cykling - krönika

April 2014: Jönköpingsposten uppmärksammar initiativet med MTB-träning för tjejer.

Tjejträning, Jönköpingsposten

April 2014; Skriver artikel i Bicycling som analyseras av Fredrik Ericsson.

Elna Dahlstrand, Bicycling

 

20 januari 2014; medverkar i SRP4 Jönköping och pratar cykel och blogg!

Elnas blogg inspirerar tusentals

13 januari 2014; Ping JKPG gör en artikel med anledning av min flytt från Östergötland till Småland

Artikel på Ping JKPG

Foto: Eskil LaagoFoto: Eskil Laago

20130907-101224.jpg