Bära barn i bärstol

Bärstol från Haglöfs

Jag skulle alldeles precis be om dina bästa tips på att bära barn i bärstol när en kompis la upp en begagnad Haglöfs i en säljgrupp på facebook. Det blev två flugor i en smäll, jag fick träffa min kompis en kortis och så fick vi med oss en bärstol hem. Jag hade förresten alldeles glömt att Haglöfs en gång i tiden hade en hatt med fjäder som logotyp istället för det stiliserade H:et som de jobbar med nu, det är sådant där jag blir lite extra nostalgisk över eftersom jag i många år jobbat med grafisk form och nu just återupptagit mitt frilansande.

Jag tycker förresten inte alls om att bära ryggsäck och packning, jag känner mig lite fångad och ofri med massa grejer på ryggen, men jag vill kunna vandra i skog och mark med mitt barn och hon är på tok för tung för bärsele på magen nu.

Bärstol

Vi har testat den här några gånger nu och den skaver lite i ryggen på mig och jag har svårt att få till avlastningen med höftbältet bra men den är ändå tusen gånger bättre än ingen bärstol alls. Men kanske ändå att vi ska skaffa något nyare, Lovis verkar trivas fint med små äventyr på ryggen.

Hur som – för trettio kronor fick jag en bärstol med höftbälte och liten packpåse som jag testar mig fram med men jag vill ändå veta – vad har du för tips och tricks? Vilken bärstol är bäst? Vad ska jag tänka på? Hur blir det enklast att orka bära länge? Vad har du för bärstol-life-hacks? Allt du kan tipsa om tycker jag är värdefullt. 

10
  1. Bärstolar är dyrt. Vi lyckades få tag på en begagnad Bergans av nyare modell för typ 500 kr, ok ändå. Den är toppen! Min man bär fortfarande sonen på 12 kg och 2,5 år. Men har man tyngre barn får man räkna med att det blir slitigt. Så mitt bästa tips: bevakning på Blocket! Och var glad att Lovis är en lättviktare.

  2. Ingen erfarenhet av bärstol men har burit barn i bärsele på ryggen men en ergo baby sport. De funkar upp till 20 kg. Skön att bära i och jag klarar att bära rätt länge med den. Lite trött i ryggen blir man ju till sist men jag är. Väldigt otränad också

  3. Skippa bärstol och kör med en ergonomisk bärsele! Har burit båda barnen i skog och mark, på stan, till stranden, när benen är trötta etc etc med en riktig bärsele eller i sjal.
    Jag gillade Ergo (äldre modell) på ryggen, på magen bar jag i en Beco Butterfly. Maken körde Becon hela tiden. Nu förtiden finns det en uppsjö av ergonomiska bärselar så tipset är att prova sig fram till den som sitter bäst på dig. Och den största fördelen, när barnet vill gå är de bara att rulla ihop och bära i väskan som man ändå har med sig för onbyteskläder, blöjor etc.

    1. Verkar vara många som gillar ergonomisk sele. Min unge tycker inte om att sitta i sjal, har försökt sjala men det går inte. Tror du sele funkar då?

      1. Har du inte burit mycket i sele redan? Om du har vägarna förbi Söderköping kan du få prova min sele med barnet och se om det är något för er.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också