Ryggkaos!

Min sjukgymnast, Tobbe från Ryggcity – är grymt duktig. Han har hjälpt mig få ordning på skadade muskler och krångliga knän, nerver som blivit klämda och krampande ryggmuskulatur. Ni som hänger med här vet ju att vi tränar ihop också – innan jag började hänga med Tobbe bland vikter och skivstänger tyckte jag att gym var rätt obehagliga inrättningar. Jag har vant mig, lärt mig hur man gör och tycker at det är rätt kul.

Dessutom har jag för varje gång jag varit skadad lärt mig lite mer om hur saker i kroppen funkar och hänger ihop. Det kan göra ont på ett ställe fast det är fel på ett annat, det kan göra ont utan att det är farligt, det finns ont som kräver vila och ont som kräver rörelser. Rehab, prehab och skadeförebyggande styrka har blivit vardagsmat i takt med att jag ökat på mitt cyklande.

Screenshot från Ryggcitys flyer in the making

Förra gången jag var förbi Ryggcity-mottagningen hade jag inte ont någonstans. Tvärtom – jag var där för att fastna på bildmaterial. Som sedan hamnade i min dator, eftersom Ryggcity också är kund till mig. Idag däremot, var jag på mottagningen med den mest överjävliga ryggsmärta jag någonsin varit med om. Kan knappt ställa mig upp, det gör så ont. En disk i nedre delen av ryggen är inflammerad, rörligheten i övre delen av ryggen är inte mycket att hänga i granen och nu får den starka, pigga kroppen ligga helt still i två dagar. Ryggkaos helt enkelt, och trots dåligt tålamod med situationen lär jag mig nog av det här också. På torsdag har jag tid för behandling, tills dess ligger jag ned och bloggar försiktigt, diklofenakar stillsamt och håller tummen hårt för att jag ska kunna sitta på cykeln till helgen när SubXX har kickoff hemma i Huskvarna.

0
  1. Hoppas hoppas det hjälper med behandlingen! De där sjukgymnasterna, och naprapaterna, de kan åstadkomma underverk. Krya på dig! 🙂

    1. Tack! Jag är säker på att det går över, kanske inte så fort som jag vill, men i händerna på en bra sjukgymnast/naprapat kan man vara säker på att det mesta går att ordna.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också