Söndagsquiz från helvetet

Hej och välkommen till dagens quiz.
Många sitter väl och kikar på Paris-Roubaix idag, also known as L’enfer du nord – helvetet i norr. Här är det också lite helvete. Varsågod och gissa:

Vad händer om man slarvar med rörlighetsträning:
1. Man kan cykla hela dagen när solen skiner en söndag
x. Man får tillbaka sin whiplashskada som man fick när man försökte åka lika fort som J nedför en skidbacke 
2. Man sover gott om natten eftersom det inte gör ont varje gång man rör på sig

Frågor på det? L’enfer du nacken. Merde! Jag ska fika med Linda och långpromenera för att bli på bättre humör. För just nu känns det lika trist som när jag tjurade ihop totalt över att återigen behöva be en spinninginstruktör sänka volymen på en uselt utnyttjad ljudanläggning. Skulle skrivit ett inlägg bara om det men petar in det här. Vi börjar med en bild som illustrerar missnöjet:

Saker jag INTE vill vara med om när jag spinnar:

1. Tappa träningslusten eftersom ljudet skär i öronen
2. Inte få information om hur långa intervallerna är. Värdelöst ju!
3. Gå ifrån spinningpasset med tjutande öron eftersom volymen varit för hög
4. Fortfarande ha tjut i öronen flera dagar efteråt.
5. Vill man göra mig extra nöjd skippar man jumpsen

Kom igen, lär er hantera ljudanläggningarna, det är väl inte omöjligt? Oftast är det höga toner som stör, diskant som liksom skär in i öronen från musik eller från ljus instruktörsröst, det är inte kul att nästan fundera över om det bästa vore att lämna spinningsalen för att rädda öronen. Får nog börja ta med mig öronproppar, gymmet där jag spinnar mest nu är riktigt, riktigt dåligt på det där med ljud.

0
 1. På det gymmet som jag kör något spinningpass per år sitter det en varningsapparat på väggen som indikerar grönt/gult/rött ljus beroende på ljudvolym, känns som en relativt enkel grej.

 2. Ta med dig öronproppar. Använder själv jämt öronproppar på spinningpass. Jag är ljudkänslig och tycker oftast att ljudnivån är för hör för mig även om ljudöronen inte lyser rött. Upplever dessutom att jag blir känsligare när jag tränar och har hög puls. Piper det i öronen efter ett tränigspass så är det ett varningstecken man ska ta på allvar. Fick själv lätt tinnitus som varade i några veckor efter spinningpass. Jag använder sim- och musikproppar som finns på apoteket. Tycker de dämpar lagom utan att stänga ute för mycket. Perfekta att ha på konserter, uteställen, bio, spinning och när man simmar.

  1. Jag är ju öronproppsproffs, har sovit med proppar sedan jag bodde på en stökigt vältrafikerad gata i centrala London, dags att ta med dem till spinningsalarna också, det är verkligen ett varningstecken att ta på allvar!

   1. Jag har alltid ett par öronproppar i träningsväskan! Bra att ha när man går på nya pass eller pass med instruktörer som man vet drar upp volymen högt! Brukar säga till en gång, men det hjälper inte alltid. Hellre ha öronproppar än att sitta där och sura en timme och sen få tjut i öronen, tänker jag! (men hur svårt kan det va!?)

    1. Jag ska bli lika finurligt smart som du min vän, från och med nu är det proppar i väskan. Vi behöver dem i morgon tillexempel!

   2. Du är inte ensam som sover med öronproppar. Själv började med öronproppar när jag bodde i studentkorridor. Sedan dess har jag sovit med propparna varje natt. Har verkligen blivit beroende av dem. Så skönt att plugga in dem när man går och lägger sig och verkligen stänga ute alla störande ljud. Jag sover så mycket bättre och djupare när det är helt tyst. Kan inte somna om jag inte har öronpropparna djupt insatta i öronen.

 3. Förstår och håller med dig. Efter mycket tjat så började jag med öronproppar. Det filtrerar bort alla onda toner, så musiken blir faktiskt mycket bättre.

   1. Nackdelen med öronproppar är om det kommer en söt cyklista brevid och jag vill konversera. De ser så förskräckta ut när jag skriker.

 4. Åh det är så hemskt när man får sitta och bli tokig på att det är för högt ljud det går ju inte att koncentrera sig på något annat än att det gör ont och är jobbigt. trist!
  intervalltiden är ju jätteviktig tycker jag, brukar alltid räkna ner tiden.. så kul och se när man närmar sig slutet att deltagarna verkligen ger det lilla extra.

  hoppas du får en bättre tur nästa gång!!

  1. Eller hur! Jag instruerar inte själv men tänker att det vore precis som du skriver, roligt att se deltagarna kräma ut det sista ur benen mot slutet av intervallen. Man kämpar ju mer om man vet hur man ska fördela kraften och hur lång tid det är kvar. Får gå på ett av dina pass om jag har vägarna förbi Varberg!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också