Ni vet hur man ibland säger att man vill besöka en plats tusen gånger innan det verkligen blir av och när man väl går dit, då undrar man varför i hela friden man inte gjorde det förr? Sådär har det varit med Uppgrenna Naturhus, jag har velat fika där sedan det öppnade i våras men det har inte blivit av. Förrän igår. Sista öppna helgen innan advent. Fia & Sam hämtade Jimmy och mig hemma på torpet och så åkte vi till naturhuset för att fika – och fick så mycket mer än fika. Det var verkligen en hel upplevelse att spendera någon timme i huset strax utanför Gränna som ser ut som en lada fast med tak av glas.
Vi satt i växthusdelen, Medelhavet, inlindade i varsin filt och fikade flera omgångar. Rawbollar, chokladbollar, ekologisk glass från Grenna glass, kaffe, te och ekologisk läsk. Kanelbullar och skorpor och så bjöd Bodil som driver naturhuset på vindruvor – plockade några meter från bordet vi satt vid – och en kul afrikansk frukt som såg ut som en liten pumpa men smakade gurka och banan och liknade passionsfrukt att tugga på. Den växte också inbäddad i lummigheten i växthuset.
Uppgrenna Naturhus är en unik och hållbar mötesplats. Man kan fika där. Man kan boka konferenslokaler och hålla möten. Man kan sova över. Man kan få behandlingar. Allt det där med vidunderlig vätterutsikt. I växthuset är det medelhavsklimat och där odlas tomater, pumpor, physalis och vindruvor. Det finns en citronlund och det finns en lokal uppe i glasdelen som jag hemskt gärna skulle vilja se solnedgången från någon gång. Fiket ska hålla öppet i advent med, tänk – det kommer att bli den mysigaste julfikan någonsin.
6 comments
Jag har också sagt att jag vill dit. Får kanske ta tag i det till adventsfikat…
Gör det, det var verkligen värt ett besök!!!
Åkte förbi där imorse…varför tog jag mig inte en kopp? 🙂
Du får stanna inäst! 🙂