Att göra ingenting

Det ligger nära till hands att tro att jag skulle fylla en ledig vecka med cykel från morgon till kväll. Vet ni vad jag faktiskt gör?

Ingenting. Absolut ingenting. Jag bara dräller runt och är oplanerad.

Fast, trots att jag gör ingenting har det ju hänt massor. Jag är nämligen rätt dålig på att göra ingenting, men jag upplever liksom att jag inte gör så värst mycket när jag har massa oplanerad tid som bara får hända.

I måndag morse stod jag, utan att veta hur det riktigt gått till, i pyjamas, med kaffemuggen i ena handen och spånet från ett nedrivet innertak i hårbotten. Skulle bara kika lite. Det slutade med att takpappen åkte ned i vardagsrummet (okej, lämnade lite pga att tiden drog iväg) och ett gammalt coolt trätak kikade fram.

I tisdags fixade jag hemma hela dagen och på kvällen stegade jag in på gymmet för att köra wattbikeintervaller innan stavgång i Strutsabacken och när jag drog mitt kort i receptionen mottogs jag med ett leende och repliken “Så himla kul att du ska bli en av oss, du kan väl passa på att skriva på här”. För nu är det bestämt, i början av januari går jag lite utbildningar och sedan kan man komma och köra cykliga intervallpass på wattbike med mig på Olympia Court. Awesome!

I går gick jag vad som skulle bli en lång promenad med svampkorgen och kom hem med ett gäng trattisar, lite fina kvistar och mossa till en krans och en trött katt. Katten blir så orolig när jag går hemifrån, hon letade upp mig i skogen och följde sedan med. Det är hjärtskärande att höra hennes jamande på håll när hon letar – och sedan, när hon hittat mig håller hon sig nära, nära vart jag än går. Promenerade hem katten efter en kortare runda i skogen än jag tänkt från början. Gulle. Sedan gjorde jag storkok och säkrade lunchlådorna i en vecka framöver.

Idag har jag varit en sväng på gymmet, säsongens första morgonpass; check! Core och lite crossfitinspirerade övningar som garanterar träningsvärk i morgon.

Så himla mycket man får gjort när man gör ingenting!

 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också