Applistan topp fem

Appar, vilken grej – så många bra det finns, jag har jättemånga på min iphone. För att hitta rätt har jag kulörkodat dem. Blåa appar, svarta appar, vita appar, röda & orange appar…appar, appar, appar – som gör livet enklare eller roligare. Det här är mina topp fem:

Strava
Jag ÄLSKAR Strava. Det är en fantastisk app som håller koll på cykling och löpning. Om du vill kan du synka din pulsklocka med Strava, eftersom jag saknar sådan kör jag med mobilen. Förutom att du får fin koll på vart du cyklat kan du tävla med dig själv och/eller andra på segment som du eller någon annan lagt in. När du hojat klart får du en lista på vilka segment du kört, awesome! Du hittar min Strava-profil här.


Instagram
Om jag bara skulle ha en social app skulle det vara Instagram. Enough said – följ mig på @elnajosefin för cykel, katter, hus 0ch lite allt möjligt, ibland snyggt och ibland real life och inte så fab. Men mest snyggt såklart. Och mycket cykel. Tips: Vill du få lite bättre överblick på ditt instagram, nuffror och statistik och så? Testa Iconosquare! (Fast varning om du är som jag och blir ledsen när någon avföljer!)

VSCO Cam
Jag fotar med mobilen, det går liksom inte att ha en systemkamera i bakfickan när en är ute och hojar, och jag är en fena på att hålla mig på hjulen med en hand på styret medans den andra håller i telefonen. VSCO är magin som gör tråkiga mobilbilder härliga, är så sjukt glad för den appen.

Evernote
Jag fick en lista på appar som underlättar livet av en arbetsterapeut en gång och fastnade för håll-koll-på-allt-appen Evernote. Har man bokstäver och kreativ hjärna blir det mycket att hålla reda på och med Evernote har jag lite bättre koll på alla miljoner idéer som dansar runt i min hjärna. Jag har flera anteckningsböcker; för jobb, för blogg, för projekt, för träning och någon för saker som inte passar någon annanstans och har jag inte min stora papperskalender på mig är det här räddningen. Appen synkar mellan surfplatta, dator och telefon utan att jag behöver göra något, älskar’t.

Waze
GPS, baby, GPS. Jag har inget lokalsinne, om man inte sätter ut mig i en skog – till fots, då hittar jag alltid tillbaka. Men i stan – eeeeeeeh, köra vilse två kvarter från där jag jobbar är vardagsmat även om jag varit där tusen gånger innan. Sjukt störigt. Och sjukt panikigt att gasa runt och vara lost – men jag slipper det tack vare Waze, en fin liten GPS-app som vet både var jag bor och var jag jobbar, och vart jag ska om jag ska någon annanstans, hur jag kör dit och hur lång tid det tar. Cred till den för det!

Bubblare: Snapchat – gillar den mer och mer. Hänger ni där? Jag heter elnajosefin ifall ni vill lägga till mig.

Vilka är dina favvoappar? Har du kanske en grymmingapp för intervaller som funkar samtidigt med Spotify? En sådan saknar jag nämligen bland mina appar!

0
8 comments
 1. Fyra av dem återfinns i min telefon även om jag använder evernote och vsco-cam väldigt sällan. Försöker få i gång min snapchat men inser att det inte är så himla roligt att snappa med dottern och och Hasse.
  Jag gillar Snapseed otroligt mycket, den app jag använder mest för att göra mina mobilbilder lite mer levande. Som ett miniphotoshop. Jag gillar helst att inte filtera mina bilder utan hålla dem i orginal men lite kurvor, vinjett och kontrasthöjning gör susen för trista bilder! Otorligt kompetent liten app!

  Bra tips Elna!

  1. Jag är lite lat på bloggen – mitt jobb handlar ju så mycket om att lägga ner oceaner av tid på att få bilder att se perfekta ut, skönt om det går snabbt på fritiden. Skulle aldrig ta till filter på jobbet, men bloggen gillar ett svagt sådant 😉
   Tack för tipset om snapseed, ska spana in hur den appen känns (ääääälskar att hämta en ny app!)

 2. Jag snapchattar alldeles för mycket… Mest som enkel chat med skojiga bilder. Sen använder jag afterlight som bildredigeringen. Men måste lägga till Evernot, för att strukturera upp livet.

  1. Snappar mycket med syskon och några nära vänner, men där stannar det liksom. Evernote är awesome, you’re gonna love it!

 3. Jag håller verkligen med om Instagram och Evernote. Strava var så sjukt motiverande i somras, när det var lite tuffare att ta sig ut. Jag menar man kan ju alltid tävla mot andra (eller sig själv) på vissa segment. Boom hade man motivation igen!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like