Scott Spark RC 700 – premiären

  Vet ni, jag har gjort premiären på min Scott Spark RC 700 idag. Ni vet ju sedan gammalt förstås att den kommer från min fantastiska samarbetspartner Sportson och ni vet ju också hur mycket jag ÄLSKAR att köra hardtail och att jag varit lite orolig för det här med fullgung. Tänk om jag inte gillar det? Tänk om det inte finns någon go’ åkkänsla? Jag har varit sådär nervös som jag alltid är och skjutit upp premiären, hade tänkt köra den först när all snön var borta och stigarna var torra och fina. Men så provsatt jag den i garaget häromdagen och blev sugen och igår bestämde Fia och jag att vi skulle köra finhoj idag.

Hursomhelst. Undertecknad älskar hardtails och är skeptisk till fullgung och valde hardtail fastän majoriteten av er tyckte fullgung redan när jag frågade er till förra säsongen – ni undrar förstås om jag gillade hojen. OM? 

 JAG ÄLSKADE DEN. Älsk, älsk, älsk, ÄLSK. Vilken jäkla cykel. Här är en snabb recension:

Första intrycket:

Helvete vad det gungar då, det här kan ju aldrig bli vettigt. (på parkeringen trampandes mot skogen).

Omdöme efter en halvtimmes monkeybajking i skog:

WOW! Galet coolt, hojen smyger sig fram över rötter och stenar och är gungig samtidigt som den är rapp och snabb och tuff. Awesome.

Omdömde efter två och en halv timmes cykling, inklusive ramlat och slagit mig lite lätt fördärvad (lugn, bara lugn, cykeln höll) på en isfläck:

Omdömeslöst förälskad. Förblindad av fullgungande kolfiberkärlek. Dit den här hojen ska, dit ska jag. Det den kan, det ska jag lära mig. Jag skall inga andra hojar cykla jämte denna (cx säljes billigt etc).

 

Förutom att den har dämpning både fram och bak är en markant skillnad från tidigare att jag gått ned en storlek i ram. Från medium till small. Genidrag, det känns så himla bra. Medium har alltid känts lite klumpigt men ändå vant – small ger en helt annan känsla.

Ikväll går jag och lägger mig boostad med cykellycka och jag kommer att drömma rosafluffiga drömmar om långturer i trixig terräng på min svartgröna pärla. Sportson Jönköping – miljoner tack för att ni ser till att jag får cykla på en såhär magisk cykel! 

 Förresten. Ni kan säga “vad var det jag sa” nu. Det är okej för det var ju det ni sa – det är fullgung hon ska ha, det trodde jag aldrig att jag skulle hålla med om, men jag tror fortfarande aldrig att jag kommer att ha tråkigt på en hardtail, bara så ni vet.

 

1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också