Brunstorps gård – en pärla på väg till Jönköpings Toscana

Vita tulpaner i Jönköpings ToscanaOm man ska cykla racer runt Landsjön, den där rundan i Jönköpings Toscana som är en favorit för många cyklister i Jönköping & Huskvarna, passerar man Brunstorps gård på väg ut ur Huskvarna och där brukar jag faktiskt stanna till ibland, för där är så vackert. Vi har gott om vackra platser här i mina krokar. Mysiga caféer, blommande fruktträd, vackra vyer och miljöer som är viktiga ur kulturminnessynpunkt. Brunstorps gård med sin unika växtbank är en av dem.

Särskilt vackert är det förstås såhär års, en ljuvlig kombinationen av två saker som ligger mig varmt om hjärtat: gamla hus och vackra blommor. Igår stannade jag på väg hem från MTB-träningen och gick ett varv i trädgården. Äppelträden håller på att gå i blom, körsbärsträden blommar fortfarande och i trädgården finns allt från vita tulpaner och rosa förgätmigej till flera sorters pion och förstås, kryddor. Brunstorp-6Brunstorp-17 Brunstorp-7 Brunstorp-4 Brunstorp-3

Här finns ett fik också, och om man vill kan man sitta ute under stora träd och fika med utsikt över äppelträd och Vättern, tyvärr låter motorvägen som går en bit bort en hel del så jag sitter helst inomhus när jag fikar här. En kik på hemsidan avslöjar att man kan bo över i en av de vackra stugorna på området, Bränneriet från 1300-talet. Brunstorp-15 Brunstorp-9

När jag stod och kikade ut mot Vättern igår tänkte jag att det är fascinerande, trots att jag flyttat runt fler gånger än jag kan räkna har jag bott de flesta av mina levnadsår nära den här stora, vackra sjön och ändå får jag alltid en hisnande känsla i magen när jag tittar ut över den. Oavsett väder, oavsett årstid, oavsett varifrån man tittar ut över vattnet – hon är så vacker, Vättern. Brunstorp-10 Brunstorp-11 Brunstorp-13 Brunstorp-14 Brunstorp-18 Brunstorp-19 Brunstorp-5

1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också