Träning kan vara så himla enkelt!

Enkelt att träna på stranden

Träning. Så himla enkelt om man bara tvingar sig själv bort från allt-eller-inget-tänket. Man måste inte träna varje dag. Man måste inte träna i två timmar. Man måste inte gå till gymmet. Eller – man måste inte träna ute om man hellre vill träna på gymmet.

Att bli bättre på att träna just där jag är med så mycket eller lite tid som finns är något jag har övat mig på att bli bättre på i sommar. Det är faktiskt bra, att öva på att ge sig själv cred för att man gjorde en vända strandträning som tog tio minuter istället för att ge sig själv ångest och dåligt samvete för att man bara gjorde tio minuter. All träning är faktiskt bättre än ingen träning. Tio benböj är asbra. Tre minuter i planka är toppen. Fem minuters stabilitetsträning om dagen blir faktiskt en hel del om man får till det några gånger i veckan.

Såhär kör jag snabbträningspass ute:
Tio minuters spring som uppvärmning. Där jag är efter tio minuter blir mitt utegym. Det finns nästan alltid något man kan hoppa på, lyfta på, kliva upp och ned på eller en plats för planka och situps. Jag väljer fyra-fem enkla övningar, favortierna är knäböj, utfall, enbensknäböj från sten/pall/stol/bänk (grymt bra för att stabilisera knäna) armhävningar, burpees, planka – och så kanske jag kommer på något sätt att variera. Testa – släpp alla krav och måsten, skit i om det inte blir perfekt och stick ut och kör. Jag brukar köra tre set med typ femton reps i varje, eller ett set där jag gör så många jag orkar av varje. Ibland kommer jag på en annan kul övning jag känner för mitt i och byter – det spelar inte så stor roll, bättre att göra vadsomhelst än ingenting.

Jag tog några bilder en kväll på morfars udde på Öland i juni när jag och J joggade ned och blandade promenadhäng med styrka och här är några favoritövningar:

strandtraning_oland-5Armhävningar

strandtraning_oland-6Lyfta benen på det här viset är gött för sätesmusklerna
strandtraning_oland-10 Okej, ingen övning, men ändå obligatoriskt: jiddra runt och leta efter bra sten.

strandtraning_oland-11Benböj med sten. Gillar att köra sådana här övningar på AMRAP-vis. As many reps as possible, bara för att det är så gött att bli redigt trött i stora muskler.

Enkelt att träna på strandenUtfall kan varieras i oändlighet!

strandtraning_oland-9Den här ingår i min uppsättning prehab-övningar. Enbensknäböj där foten man inte står på ska nedanför stenen/stocken/bänken innan man vänder. Bättre långsamt och kontrollerat än snabb och vingligt dock – superbra för stabiliteten.

Det här tänket tar jag med mig in på gymmet i höst. Det ska vara enkelt och man hinner massor på en halvtimma och det är asbra. Eller hur?

 

0

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också