Novemberpepp

November. Äntligen är vi inne i november. En riktigt kul träningsmånad – för nu är det slut med lite halvslappa oktober då de flesta cyklister vilar och det är dags för vinterträning. En härlig blandning av discipling och träningsglädje, nytt och gammalt, uppbyggnad, prehab och rehab. Och så lite annat som sätter guldkant på livet.

Stavgångsintervaller i Strutsabacken varje tisdag. IKHPs skidsektion ser till att backen är tänd till åtta och det är fullt med fint folk som svettas ihop, det är bara att dyka upp om man är sugen.

Distanspasshelger. Det är dags nu. Långpanna varje helg. Oavsett väder. Dubbdäcken ska på och timmarna i sadeln ska göras. Cykla först, fika sedan – fika med den sköna tröttheten som bara kommer efter tre-fyra timmars distans om vintern. För min del blir det mycket distans – jag ska ju vara i form att cykla runt Vättern den 28/12.

Tisdagsintervaller. Say no more – här finns ju ändlösa möjligheter. Monarken i klubbstugan. Wattbiken i klubbstugan. Eller wattbiken på gymmet. Random spinningpass. Backen hemmavid. Och förstås – trainern där jag just spänt fast min kära landsvägshoj för traditionellt garagelidande.

Torsdagsintervaller. Jamen, som tisdagsintervaller förstås. Gärna tunga såhär i början, riktigt tunga – mer mjölksyra än flås.

Yoga. Det är sant. Jag har börjat yoga. Andas som havet och sträcka ut sådant som är i skriande behov av att sträckas på. Jag älskar det och vill ha mer och ska försöka pussla in det på något vis.

Löpning. En gång i veckan tänker jag att jag ska hinna med att springa. Gärna en morgon när det är sådär skumt och världen vaknar eller på kvällen, när det är kolsvart och pannlampan lyser med sin fina ljuskägla dit man ska.

Pannlampscykling. Jag ser fram emot att cykla med lampa. Älskar att cykla med lampa.

Lunchträning på gymmet. Det är livskvalitet att kunna sticka rakt över gatan på rasten och riva av några cirklar på lunchen.

 

November är verkligen en träningsmånad att vara pepp på. Full av variation, från ljuvliga utomhuspass i skitväder (jomen ÄLSK på skitväder) till ljuvliga utomhuspass i den första frasiga frosten och så förstås, all kul träning inomhus. Och förstås – allt inomhusmys, ni vet underställ framför brasan och en aw på ett mysigt ställe med fina vänner. Novemberdepp är inte min grej – här är det pepp hela vägen!

 

0
  1. Novemberpepp för min del med. Även om jag med all säkerhet kommer att byta ut distanspass på cykel till förmån för längdskidor. Är så jäkla pepp nu på att det ska bli helg och att få göra premiär i spår, på natursnö.
    har också en plan med intervaller under vintern. Måndagsintervaller för min del. Nu när mina egna spinningpass inte längre finns har jag en bra anleding till att nöta lite trainer eller spinningcykel under vintern. Hur roligt det än är att åka skidor måste jag ändå underhålla lite cykelben till sommaren.

    Nu kör vi november!

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också