Snart smäller det – detaljerna inför Abloc Winter Challenge

Vintercykla

Nu närmar det sig Abloc Winter Challenge
Det kom ganska nyss ett mejl från Abloc med lite info om Abloc Winter Challenge och det blev så himla riktigt plötsligt. Nästa vecka, om åtta dagar – då ska vi runt Vättern på vintercykel, fatta vilken cool grej!

Två grupper runt sjön
Vi kör i två grupper. En lite snabbare och en inte lika snabb – men det är ju supersvårt att uppskatta exakt vilken fart det blir, det är ju så mycket som spelar in om vintern. När jag körde 2012, som hittills är enda gången jag kört runt sjön, visste vi att vi skulle snitta 35 km/h och vi hade ett treminutersstopp och en trettiosekunderspaus planerad. Det här är något helt annat, förra året blev det inte bara Vintervätterpremiär, det blev ju snöstorm också.

Goodiebags, en kort natts sömn och avfärd klockan fem
Den 27 december blir det info, goodiebags och käk på Vox Hotel innan en kort natts sömn. Jag åker hem och sover förstås, men tillresta bor kvar på Vox. Det verkar bli runt 80 cyklister som kör och det första gänget lämnar lämnar Hovrättstorget i Jönköping klockan 05.00 den 28 december och det andra gänget åker 05.30. Måste säga att det är det där jag är mest nervös över, ni vet ju att jag är omöjligt trött om morgonen.

Fem stopp, second breakfast & karatelunch
Vi stannar för second breakfast i Karlsborg och karatelunch på slottet i Vadstena och så har vi tre korta stopp planerade, några minuter och fylla på och fixa i Nätebäcken, Askersund och Gränna. Alla kör med dubbdäck, lampor och reflexer och det kommer ju att bli många timmar i mörkret – mysigt på något vis. Efteråt är det middag och fest på Vox hotell, pepp på det!

Rutten för er som är nyfikna blir såhär enligt Abloc-gänget:
Jönköping Hovrättstorget – Habo – Hjo – Karlsborg – Granvik – Kopparhult – Sannerud – Bosjön – Skalltorp – Stockshammar – Askersund – Skönsta – Åmmeberg – Västerby – Zinkgruvan – Godegård – Bocksjötorp – Krakhult – Sjötorp – Björka – Stenkullen – Motala – Vadstena – Ödeshög – Gränna – Skärstad – Huskvarna – Jönköping Hovrättstorget.

Pirrig och härlig förväntan & önskevädret
Jag är liksom väldigt pirrig och nervös förstås men en grej som är fin är att jag känner mig trygg på något vis. Ablocgänget verkar ha funderat igenom allt så bra och skulle mot förmodan det skita sig vet man att det finns någon som tar hand om en.

Jag önskar mig ett par minusgrader och snö men förstås gärna vindstilla eller lite medvind sista biten. PLEASE vädergudarna, kan ni leverera det? Det lutar dock åt att det blir runt nollan och ingen snö, men tänk om det blir som på bilden från ett sådant där drömmigt perfekt vinterpass? Jag hoppas på det även om det verkar kört.

Den här veckan samlar jag mina sista mil och sedan ska jag planera lite kläder och se till att cykeln är tiptopp och lamporna laddade och att benen får ett bra igångdrag dagen innan. Längt!

P.S. Jag kommer förstås att blogga lite mer om kläderna. Det blir handskar och skoskydd från min sponsor GripGrab och underställ, jacka, byxor och såntdär från min samarbetspartner Craft (som sponsrar alla Vintervätternåkare med ett torrt underställ, hur fint som helst). Två grymma varumärken jag är tacksam och glad att få jobba med under den här vintern.

4
  1. Med önskan om att ni får de härligaste förhållanden och 0 i vindstyrka (eller bara medvind)

    mvh
    en vars snödröm gått i kras när hela skiten smält på en dag och det är ba grått grått ute :'(

  2. Det där passet minns jag 😍 Lycka till på Vättern kompis! Jag hoppas vi får till en långsam-prat-cykelrunda när jag kommer ner 🙌🏻
    (Ps du på gärna maila den fina bilden 😍)

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också