Om tio år – prologen

Jimmy & jag efter CV 2014

E: Äääääääälskling, om tio år, vad troooor du vi gör då?
J: Jadu, vi hjälper väl till och läser läxor eller hämtar ungar från träning. (klockan är nio på kvällen när jag frågor)
E: [drömmigt] Jamen jag menar liksom lite mer än så. Jag tror att du jobbar deltid som rörmokare och så driver du lite finsnickeri- & fixfirma också. Specialbygger saker och sådär. Och så är jag egenföretagare på heltid!
J: Ja, det tror jag också att du är men ska du vara det får du faktiskt ta och börja pensionsspara nu. Du har jobbat utomlands, du har varit egen, du ska vara mammaledig, du måste börja pensionsspara för annars blir det fattigt.

Slut på fluffiga moln, start på pensionssparardrömmen. Alltså, vi kompletterar varandra rätt bra måste jag säga. Och även om det inte var det där fantisera-drömmigt-om-framtiden-svaret jag ville ha har han ju rätt. Det är nog smart att börja pensionsspara så en har råd med en bra eldriven mtb när en blir åttiofem.

Jag skriver på inlägget om vad vi gör om tio år. Det är lite spännande faktiskt, tack Sara för den inspon!

10
 1. Jag ser fram emot den framtidsspaningen! Jag har de senaste två åren gjort en års lista på vad jag vill uppnå med året, men kanske ska ta och göra en lista för 5 år framåt? För att sedan se till att en inte tittar på den förens 5 år har passerat?

  1. Jaaa, jag tycker du ska göra en sådan – skitkul att följa upp ju. Smart med årslista också, tror att det är himla bra att ha lite mål med sig i livet. 😀

 2. Haha, jag vet hur det är att landa i verkligheten ibland när en drömmer. Men han har ju helt rätt – pensionsspar ÄR viktigt 🙂 Men när jag jobbade på Pensionsmyndigheten så sa de att för de som är mitt i livet så kan det vara bättre att investera i en fastighet, utbildning eller annat som kommer ge bra avkastning på sikt.

  Kul idé det där med tio-årsplanen. Måste direkt börja. Jag ÄLSKAR sånt 😀 Ser fram emot din!

 3. Hahahaha, alltså jag dör av skratt. Så himla kul. Jamen då vet vi i alfafall en sak, om tio år har du börjat pensionsspara (oups, det kanske jag också måste göra…….?!). Vi vet förresten också att han verkar himla fin och klok din J.

  Hahahahaha, jag kan typ inte sluta skratta åt “slut på fluffiga moln”…. Jag ser fram emot del 2 i om tio år och tänker att det nog blir en härlig mix av förnuft/realism och fluff-fluff-fluff.

  1. Han är himla klok och fin, och jag tror han uppskattar att jag fluffar runt lika mycket som jag uppskattar hans konkreta syn på saker. 😀

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också