Fössta tossdan i mass [småländsk högtidsdag]

Mitt anteckningsblock - första bilden

Idag mina vänner är det ingen vanlig dag, idag är det det fössta tossdan i mass. Den första torsdagen i mars alltså. En högtidsdag för smålänningar, och den stora snackisen i Jönköping under dagen.

Man firar med massipantåta föståss, elle me fässk fisk (sushi) eller så blir det som på det småländska företaget jag jobbar på: en får ingen massipantåta ettersom det blev semlor ti kaffit igår. Nån måtta få de la va på’t, en ka’änte få gratis fika två daga samma vecka.

Jag försökte mig på småländskan på min instagram story idag, men jag har ju bott tre år utomlands och sju år utomsocknes och min pappa är från Göteborg och så är jag uppvuxen i Gränna där man faktiskt kan säga r – så jag har inte helt fjong på den rätta småländskan även om det tar sig efter några år ihop med min J som pratar den bredaste av Huskvarnamål.

Förresten började jag skriva ett inlägg om träningsplanerna framöver, för man får faktiskt ha sådana även när man väntar barn, bara de modifieras därefter – men jag är så trött så jag orkar inte skriva klart det och svamlar lite om tossta och mass istället. Vill ni ha mer fössta tosstan i mass är Emmi på Explorista en av smålänningarna i exil som förstås uppmärksammade det hela.

Nu nedräkning tills man får SOVA. Det har jag längtat efter sedan klockan fyra typ.

1

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också