Vårkänslor på bloggen – här är planerna!

Vårkänslor

Vet ni, mina vårkänslor börjar komma krypande. Jag är ju en årstidsjunkie – det finns ingen årstid jag inte gillar och bäst av allt är växlingarna när en årstid sakta förvandlas till en annan men om jag skulle välja en årstid att alltid vara i skulle det vara våren.

Jag älskar detaljerna med våren. Det lyckliga pirret varje gång något nytt spricker fram ur jorden, när solens strålar värmer, när flyttfåglarna kommer flygandes över himlen. När kattugglan hoar nere i gamla kvarndammen och skogen doftar jordigt, när stigarna torkar och löven prasslar mot cykelns däck och när jag plötsligt får syn på de första utslagna vitsipporna och tvärbromsar för att stanna och njuta lite av ett av mina favoritvårtecken.

Just detaljerna med våren, de cykelrelaterade detaljerna, kommer vi att prata mer om framöver. Det kommer lite vårnyheter i klädväg och vi ska göra lite djupdykningar i hur man klär sig om våren, precis som vi gjorde i vintras men nu fokuserar vi lite mer på grejerna som får det att funka när temperaturen skiftar snabbt, när man ger sig ut i ljummen vårkväll och cyklar hem i kylig skymning. Vi kommer att titta på smarta detaljer som armvärmare och skoöverdrag, benvärmare och vad man kan ha under sin cykeltröja – många av inläggen förstås i samarbete med mina vänner på Craft Sportswear. Det ska bli kul.

Jag ser fram emot att ta med er på cykliga bloggar från Småland om våren och jag har gett mig sjutton på att det där som inte blev av förra året – guiderna om att cykla i Jönköping och vilka banor som finns – dem ska jag satsa på att göra i år. Förra året gjorde jag en sådan guide och den blev mycket uppskattad.

I vintras fick jag många läsarfrågor i samband med en bloggtävling och det är en annan del av min planering för våren – att ta tag i och besvara dem väl. En utmaning jag ser fram emot.

Jag ska förstås djupdyka lite i det här med min nya hoj också. Snacka SRAM Eagle, göra en liten utvärdering av Spark RC 2017, kanske ska vi prata mer om både fullgung vs hardtail och 27,5 vs 29. Vi tar det där lite som det kommer tänker jag – förhoppningsvis orkar jag åka något lopp med hojen också – funderar på att köra några långlopp fast nöja mig med att anmäla mig till de kortare varianterna, men hur det är att vara gravid skiftar ofta och mycket så där törs jag inte riktigt planera utan tar det som det kommer.

En annan riktigt kul grej jag ska göra i vår, tillsammans med mina vänner på Sportson i Jönköping, är att testa däck. Det ska bli superkul att lära sig lite mer och provköra olika typer av däck, förstås ser jag fram emot att skriva om det med. Jisses – våren blir ju späckad!

Hur som helst, ju mer jag funderar på hur mycket cykligt och kul det är som kompletterar tussilago, blåsippor och lärkor – ju större blir min vårpepp. Nästan så jag tror jag måste ge mig ut i skogen och skrika vårskrik på Ronjas vis!

3
  1. Ser fram emot lite cykelpendlingsinspo. Även om jag inte är ngn inbiten cyklist utan bara cykelpendlar då och då är denna blogg en grym inspiration och när det dyker upp ett cykelpendlarinlägg ger det en lite extra kick. Jag gillar dock alla andra inlägg också, det ser så härligt ut att vara ute i naturen och cykla.

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också