Test: Vittoria Barzo 29″ MTB-däck

Däcktest i samarbete med Sportson Jönköping – alla åsikter och tankar är precis som alltid mina egna.

Nu har jag kört några rundor med Vittoria Barzo – däcken jag testar i samarbete med mina vänner på Sportson i Jönköping. Vet ni vad? Jag gillar dem. Det kanske ni redan sett på min youtube-kanal, jag la ju upp ett klipp om Vittoria Barzo för någon vecka sedan. Om ni inte sett kan ni kika här – vill ni hellre läsa är det bara att scrolla ned!

Först och främst – jag är liksom skeptisk per default mot allt som är nytt och bestämmer mig oftast innan jag provat för att jag inte kommer att gilla. Särskilt som i det här fallet, jag har verkligen trivts riktigt bra med att ha Schwalbe Rocket Ron som allround-däck, så hade nästan på förhand bestämt mig för att Vittoria Barzo skulle vara sämre. Typiskt mig. Men – man kan ju ändra sig när grejer visar sig vara bra.

Vittoria BarzoVikbart MTB-däck

Vittoria Barzo 29″ är vikbara vilket är supersmidigt när man ska förvara dem, och de var lätta att kränga på. Redan när jag klämde och kände på däcket tyckte jag att det verkade vara en bra gummiblandning, alldeles lagom greppig. Jag gissade att däcket hade ett lågt rullmotstånd men ändå skulle upplevas snabbt – en riktigt bra kombo om man inte vill hålla på och byta däck efter väder och underlag utan tycker att det är smidigt att köra samma däck hela säsongen. Min gissning stämde, det var just så det kändes.

Vittoria Barzo Vittoria Barzo

Barzo ger bra fäste när det är lerigt och jag tycker också att det klarar min stora fasa; ni vet när framhjulet lite otippat sticker iväg sidledes när man kör över en hal rot – det har inte hänt när jag testat. Jag upplever också att jag känner mig trygg när jag behöver luta cykeln i kurvor, däcket gör jobbet och det släpper inte.

Jag har funderat mycket för att komma på om det inte är något med de här däcken jag tycker är mindre bra men kan liksom inte tvinga fram något negativt förutom att det är lite svårt att matcha loggans röda detaljer om man är lagd åt det matchiga hållet – men det är ju inget som påverkar åkkänslan.

Det här är ett riktigt bra och roligt däck – faktiskt det däck jag nu helst väljer som det däck som får sitta på hojen per default eftersom det rullar lite lättare än de jag körde med innan.

Vittoria Barzo Sportson Jönköping

Såklart är det lite lurigt att testa däck när man inte kan köra på samma vis som man är van vid. Chefsmekanikern poängterar att mina gravidkilon gör att jag får ner däckmönstret mer i underlaget och upplever greppet bättre än vanligt – men jag vägde ju mer än vanligt redan när jag bytte däck så jag tycker ändå jag kan göra en hyfsad jämförelse. Det jag inte riktigt kunnat hårdtesta är ju hur det känns när man ska cykla en riktigt trixig uppförsbacke så fort det går, gärna med lite blött underlag – men jag är ganska säker på att jag är en såpass van mtb-åkare att jag kan avgöra att det här är ett grymmedäck som skulle vara superkul att tävla XCO på. Berätta gärna i en kommentar vad du tycker om du testat däcket!

Däck: Vittoria Barzo
Storlek: 29″ 2×25
Vikt: 600 g/däck
Tillverkaren säger: “Ett aggressivt kanttrådsdäck för riktigt teknisk terräng” 
Finns att köpa hos min samarbetspartner och sponsor Sportson i Jönköping.

43
 1. Låter najs.:) Kör nog slut på mina Race King i år, så kanske ska testa Barzo i TNT varianten. Jag gillar när det är lite rejälare för genomslag osv, därför har jag protection varianten på mina Race King. Visst är dem något tyngre, men jag har nästan aldrig fått punktering på något genomslag längre 🙂

  1. Cool kan du vara själv! 😉 Det är ju förresten så man lär sig, man bara cyklar en massa – koll skaffar man sig allt eftersom utan att man tänker på det!

 2. På min nuvarande cykel har jag Scwalbe Nobby Nic fram och Rocket Ron bak super nöjd med combon. Cyklar inte så fort så jag prioriterar fästet. Eller tänker jag fel i frågan? På min nya cykel som är beställd sitter det Scwalbe Racing Ralph, lite tveksam på fästet, framförallt på framhdäcket.Ska testa några rundor, annars funderar jag på Rocket Ron runt om. Finns Vittoria Barzo i 27,5? Kan man gämföra Barzo med Rocket Ron?
  Hörde av en duktig cyklist i Kolmården MTB att Specialized Fast Track nya serien var finna långloppsdäck. Många cyklar på Maxxis Icon och Ardent nån som tycker om dom?

  1. Upplever Rocket Ron och Barzo likvärdiga i grepp men Barzo rullar lite lättare! Klart de finns i 27,5! 😀

 3. Måste bara tacka för tipset om Barzo. Läste denna test och gav dom chansen, ngt jag inte ångrar idag. Älskar dom och deras grepp i skogen och när det är blött ute.TAckar

 4. Hej!
  Har du även hunnit med att prova Peyote däcken?
  Har provat dessa och är nöjd men skulle vara intressant att höra vad du tycker.
  Funderar på dessa igen och ev. Barzo fram eller prova Schwalbe igen…

  Mvh Lars

  1. Tjena! Nej – jag har faktiskt inte gjort det, blev snabbt så himla gravidtjock och långsam att jag inte riktigt kände att jag kunde göra ett bra test så jag kör fortfarande med Barzo-däcken. Men har hört mycket gott om dem och tycker de ser bra ut så det lutar åt att jag kör Barzo fram och Peyote bak när jag drar igång efter förlossningen!
   Barzo fram är ett superbra alternativ, så mycket kan jag säga 🙂

Kommentera gärna, då blir jag glad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du gillar säkert också